Hírek

Újabb rákos-romantikus tinifilm érkezik, ezúttal K.J. Apával – Még mindig hiszek előzetes

A Még mindig hiszek története egyetlen dalra épül, amit a filmben a tinisztár maga énekel el, és ami a valóságban is létezik. 

A Csillagainkban a hiba óta tart a rákos-romantikus tinifilmek kitartó sikere, gyakorlatilag minden évben érkezik egy példány a romantikus filmek eme válfajából. A történet általában közel azonos: egy egészséges fiatal halálosan beleszeret egy gyógyíthatatlan betegséggel küzdő másikba. Ilyen volt a Mielőtt megismertelek, a Ha maradnék, a Minden minden, az Éjjeli napfény és a Két lépés távolság. Az idei adagunkat a Még mindig hiszek biztosítja.

Az alaphelyzettől annyiban tér el a Még mindig hiszek, hogy a páros egészséges tagja zenész, és éppenséggel korának egyik legsikeresebbje. Persze a hírnév ellenére nem száll el magától, amit maga a szerelem is alátámaszt: választhatna bárkit, ő a betegséggel küzdő Melissát szereti (Britt Robertson).

Neki írja a címadó Még mindig hiszek című számot, amely egyébként történetesen a valóságban is létezik.

Az eredetit Jeremy Camp írta beteg feleségének, Melissának, és a szám hatalmasat ment az Egyesült Államokban 2004-ben a Középnyugat keresztény közösségeiben. Camp a dal megírásakor már eltemette feleségét, aki előző évben hunyt el. A férfi ekkor még csak 24, a nő csak 22 éves volt. A film tehát megtörtént eseményen alapul.

A Riverdalelel kb. az összes tini szívébe magát belopó K.J. Apa nem csak a főszerepet játssza el, a számokat is ő maga énekli. Rajta és a már említett Britt Robertsonon (Holnapolisz) kívül még az amerikai country nagyasszonya, Shania Twain, illetve Gary Sinise játszik a filmben. Már a hazai bemutató dátuma is ismert: április 9-től országszerte vetítik a Még mindig hiszeket.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com