Hírek

Még ne temessük A Setét Torony-sorozatot!

Jennifer Salke, az Amazon Studios új főnökasszonya nemrég bejelentette: nagyon is életben van a projekt.

Stephen King A Setét Torony-könyveinek sorozatadaptációját már februárban megszellőztette az Amazon, viszont azóta nem érkezett róla életjel. A Deadline-nak adott interjúban Jennifer Salke most elmesélte, hogy olvassa a sorozat elfogadásra váró forgatókönyvét.

Bár a tavalyi filmadaptáció közel sem nyerte meg a kritikusok és a könyvsorozat rajongóit, a készülő új szériában megvan a potenciál, hogy hű legyen a regényfolyam különc szellemiségéhez és élni tudjon annak komplexitásával és mélységével. (Hiszen a filmek játékideje rövidebb, cselekményük kötöttebb, mint egy sorozaté.)

Kérdés, hogy egy ilyen gigászi volumenű sorozatba (8 kötet, összesen több mint 4 000 oldallal) mekkora figyelmet és összeget kíván ölni az Amazon Studios, mikor emellett a kezükben van egy másik hatalmas és sokkal népszerűbb franchise, A Gyűrűk Ura is (aminek jogait 250 millió dollárért vették meg Simon Tolkientől, és természetesen készül belőle a saját sorozatuk).

Persze lehetséges több sikersorozatot futtatni egyszerre, de az igazán nagy büdzséjű fantasykból, mint a Trónok harca, általában csak egy van az online streamelő cégeknél. Márpedig A Setét Torony western, horror, dark fantasy és sci-fi műfajt is egyesítő, eposzi méretű történetét csak óriási összegből lehetne igényesen megvalósítani. Remélhetőleg A Setét Torony komoly anyagi hozzájárulást kap a cég részéről, és a rá irányuló figyelem nem sorvad el  A Gyűrűk Ura-sorozat mellett.

Mindenesetre a streamelés piacán a Netflix és az HBO GO mellé feltörni kívánó Amazon Studios tele van ambíciókkal: többek között nyitnának a nőknek szóló vígjáték, dráma és a young adult sorozatok irányába is.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com