Hírek

Megalakult a Jancsó Miklós Alkotóműhely – közölte Tarr Béla

Tarr Béla Szarajevóban

Tarr Béla SzarajevóbanA Magyar Filmművészek Szövetsége pénteken megalapította a Jancsó Miklós Alkotóműhelyt, egy megfogalmazásuk szerint demokratikusan és nyilvánosan működő, önkormányzatisággal rendelkező független intézményt  – közölte Tarr Béla filmrendező, a Magyar Filmművészek Szövetségének elnöke.

“Célunk, hogy a filmszakma valamennyi alkotójának lehetőséget teremtsünk egy szabad, a magyar és természetszerűen európai filmes hagyományokhoz méltó, műfaji korlátoktól mentes műhely létrehozására, abban reménykedve, hogy ez esélyt teremthet az alkotók szabad és magas színvonalú tevékenységének támogatására” – áll a közleményben.

A műhely segíteni szeretné a filmtervek, forgatókönyvek gondozását, megvalósításukban hatékonyan működne közre magyar és külföldi források, koprodukciós partnerek felkutatásával. “Fontos feladatunknak tartjuk a tehetséges fiatal alkotók pályakezdésének támogatását és a magyar film innovációjának ösztönzését és generálását” – írta a Kossuth-díjas alkotó.

“Természetes fórumot akarunk biztosítani a filmszakma szereplői közötti termékeny párbeszédnek, teret adni a filmtervek nyílt vitáinak, abban a reményben, hogy a nyitott eszmecsere segít mindannyiunknak, hogy korunk kihívásaira autentikus filmes válaszokat adjunk” – olvasható az összegzésben.

A Jancsó Miklós Alkotóműhely szeptember 27-én, Jancsó Miklós születésnapján meghirdeti első nyilvános forgatókönyv-pályázatát, ezzel is tisztelegve a névadó emléke előtt. A pályázatokról kuratórium dönt majd, amelynek tagságára a filmszakma szereplőitől várnak javaslatot.

Magyar Vivien

Ez a szerző még nem töltött fel információt. Ígérjük, hamarosan pótolja!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!