Hírek

Megállíthatatlanul vezet a Doctor Strange 2. a mozikban

benedict cumberbatch

A Doctor Strange 2. része világszerte már csaknem 700 millió dollárnál jár.

A legutóbbi amerikai mozihétvégét a Marvel legújabb óriásfilmje, a Benedict Cumberbatch főszereplésével készült Doctor Strange az őrület multiverzumában vezette, méghozzá lehengerlő erővel: az Egyesült Államokban 61 millió dollárt adott hozzá az előző, éves rekordnak számító nyitóhétvégéjéhezírja a Box Office Mojo.

Így a film hazájában már 292 millió dollárnál jár (ami több, mint az első Doctor Strange film teljes hazai bevétele, 232 millió dollár volt a teljes futása során), világszerte pedig 688 millió dollárnál.

„Az őrület multiverzuma a legdurvább látványfilm a Marvel történetében” – írtuk kritikánkban –, „a multiverzumbéli utazás minden egyes képkockája gyönyörű, a már megszokott, sárgás körportálok eddig nem tapasztalt mértékben ivódnak be a cselekmény szövetébe, és úgy egyáltalán, ami eddig jó volt a hasonszőrű filmekben, most is legalább annyira jó.

A többi stúdió nem is mert jelentősebb alkotással kiállni még a Marvel-film második hétvégéjén sem. Az Universal a Zac Efron főszereplésével készült Stephen King-adaptációt, a Tűzgyújtót mutatta be ezen a hétvégén, de a film siralmas eredményt produkált: 3,8 millió dollárt szedett össze, a Strange film bevételének egy tizenhatod részét. Még a több hete futó Rosszfiúk c. animáció is megelőzte a maga 6,9 millió dollárjával, valamint a szintén rég bemutatott Sonic, a sündisznó 2. is 4,6 millióval.

Nem csoda: „egy grammnyi feszültség sincsen (…) sem túl fantáziadús, sem túl látványos (…) az alakítások unottak, a cselekmény híján van a minimális sürgősségérzetnek is, a karakterek papírmasé sablonok” – írtuk a Tűzgyújtóról.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com