Hírek

Megdöntötték a legpozitívabb értékelés rekordját a Rotten Tomatoes-on

Greta Gerwig Lady Bird című filmje megdöntötte azt a rekordot, melyet korábban a Toy Story 2. tartott. A legtöbb szavazattal 100%-ot szerző film így az év kritikai sikerévé vált.

Nem egyszerű 100%-ot összehozni a Rotten Tomatoes nevű kritika-aggregátor oldalon. A weboldal összegyűjti az amerikai sajtó filmkritikáit adott premierekről, majd százalékos arányban megmutatja, mekkora százalékban ajánlja a kritikusi szakma a filmet. A 100% tehát egy egyöntetű ajánlás, ám a Lady Bird képes volt megtartani ezt a számot 170 kritikával – ez pedig olyan ritka, hogy most történt meg először. A Rotten Tomatoes rekordja azonban nem jelenti azt, hogy a Lady Bird a legjobb film lenne valaha, csupán egy

ritka együttállás, ha a kritikusok közül – nem ugyanolyan mértékben, de – mindenkinek tetszik.

A függetlenfilmes körökben mozgó Greta Gerwig (Frances Ha) második nagyjátékfilmje a Lady Bird. A történet a 2000-es évek elején játszódik Californiában, és egy coming-of-age sztorit mutat be egy művészi terveket szövögető lányról. A főszerepet alakító Saoirse Ronant és az édesanyját alakító Laurie Metcalfot már emlegetik, hogy Oscar-jelölésig vihetik alakításaikkal, de Gerwig rendezői munkája is elég lehet a nominálásra.

A Lady Bird-öt jelenlegi információk szerint leghamarabb 2018. áprilisában láthatjuk a hazai mozikban.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com