Hírek

Megérkezett a Joker végső előzetese

Megérkezett Todd Phillips Jokerének végső előzetese – Joaquin Phoenix nevetése tényleg hátborzongató.

Azt már régóta tudjuk, hogy nem egy szokványos képregényfilm lesz Todd Phillips rendezése, illetve nemrég az is kiderült, hogy a rendező nem finomkodik, a film megkapta az R-besorolást. 

A hivatalos verzió a döntést a filmben látható durván véres erőszakkal, a megbotránkoztató viselkedéssel és nyelvezettel, valamint a nyers erotikus képekkel indokolja.

Röviden: úgy tűnik, tinik tömegeinek kell elvinnie szüleit moziba, ha szeretné megnézni a képregényfilmet, ami tulajdonképpen nem is képregényen alapul. Phillips láthatóan szembemegy a klasszikus skatulyákkal ezen a téren is, habár már került moziba DC film ilyen besorolással.

Párhuzamosan ezzel, a film gálavetítést kapott a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, és több fórumon lehet olvasni arról, hogy a Taxisofőrhöz hasonlítják a Jokert, aminek végső előzetesében felbukkan a Robert De Niro által alakított karakter is.

A Joker 2019. október 3-án kerül a mozikba.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..