Hírek

Megérkezett a Joker végső előzetese

Megérkezett Todd Phillips Jokerének végső előzetese – Joaquin Phoenix nevetése tényleg hátborzongató.

Azt már régóta tudjuk, hogy nem egy szokványos képregényfilm lesz Todd Phillips rendezése, illetve nemrég az is kiderült, hogy a rendező nem finomkodik, a film megkapta az R-besorolást. 

A hivatalos verzió a döntést a filmben látható durván véres erőszakkal, a megbotránkoztató viselkedéssel és nyelvezettel, valamint a nyers erotikus képekkel indokolja.

Röviden: úgy tűnik, tinik tömegeinek kell elvinnie szüleit moziba, ha szeretné megnézni a képregényfilmet, ami tulajdonképpen nem is képregényen alapul. Phillips láthatóan szembemegy a klasszikus skatulyákkal ezen a téren is, habár már került moziba DC film ilyen besorolással.

Párhuzamosan ezzel, a film gálavetítést kapott a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, és több fórumon lehet olvasni arról, hogy a Taxisofőrhöz hasonlítják a Jokert, aminek végső előzetesében felbukkan a Robert De Niro által alakított karakter is.

A Joker 2019. október 3-án kerül a mozikba.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya