Hírek

Megérkezett a Joker végső előzetese

Megérkezett Todd Phillips Jokerének végső előzetese – Joaquin Phoenix nevetése tényleg hátborzongató.

Azt már régóta tudjuk, hogy nem egy szokványos képregényfilm lesz Todd Phillips rendezése, illetve nemrég az is kiderült, hogy a rendező nem finomkodik, a film megkapta az R-besorolást. 

A hivatalos verzió a döntést a filmben látható durván véres erőszakkal, a megbotránkoztató viselkedéssel és nyelvezettel, valamint a nyers erotikus képekkel indokolja.

Röviden: úgy tűnik, tinik tömegeinek kell elvinnie szüleit moziba, ha szeretné megnézni a képregényfilmet, ami tulajdonképpen nem is képregényen alapul. Phillips láthatóan szembemegy a klasszikus skatulyákkal ezen a téren is, habár már került moziba DC film ilyen besorolással.

Párhuzamosan ezzel, a film gálavetítést kapott a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, és több fórumon lehet olvasni arról, hogy a Taxisofőrhöz hasonlítják a Jokert, aminek végső előzetesében felbukkan a Robert De Niro által alakított karakter is.

A Joker 2019. október 3-án kerül a mozikba.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya