Hírek

Megérkezett a Lefkovicsék gyászolnak előzetese

Breier Ádám első mozifilmje a napokban mutatkozott be Palm Springs Nemzetközi Filmfesztivál vetítésein. A dramedy előzetesét már megnézhetjük mielőtt a hazai mozik műsorukra tűzik az alkotást.

Breier Ádám első mozifilmjében, melynek korábban a forgatására is ellátogattunk, Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése. A filmhez készült teaser előzetest már most megnézhetjük:

Lefkovicsék gyászolnak  (12) teaser előzetes: Breier Ádám filmje Szabó Kimmel Tamás és Bezerédi Zoltán főszereplésével február 22-től a mozikban!

Ehhez a témához Breier a dramedy műfaján keresztül nyúlt, mellyel kapcsolatban korábban már azt nyilatkozta, hogy számára fontos, hogy a családi témákat a humor szemüvegén keresztül mutassa meg, mellyel a reményt kívánja szemléltetni, az első bemutatók pozitív fogadtatása e gondolat létjogosultságát igazolni látszik.

A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült film útjára bocsátásával kapcsolatban a rendező a következőképpen nyilatkozott: “Az ember filmje kicsit olyan, mintha a gyereke lenne. Most már úgy érzem, felnőtt, és el lehet engedni egyedül” A stábra a palm springsi bemutatkozó után még két amerikai premier vár, rövidesen a New York-i Zsidó Filmfesztiválon vetítik, majd a Miami Zsidó Filmfesztivál is műsorra tűzi a filmet.

A hazai mozikban pedig február 22-től lesz majd látható.

Kéri-Keller Szilvia

Kéri-Keller Szilvia magyar-angol szakos bölcsészként végzett az SZTE-n, később pedig vizuális kultúratudományból szerzett diplomát. Cikkei korábban az Apertúrában és Apertúra Magazinban jelentek meg, filmek terén mindenevő, 2023-tól a Filmtekercs tagja.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com