Hírek

Megérkezett a Lelki ismeretek első előzetese

A Pixar legújabb animációja júniusban érkezik a mozikba, most megnézhetjük az első angol nyelvű előzetest.

 Már tavaly tudhattuk, hogy a Pixar Stúdió két animációs filmmel is készül a 2020-as évre. Ígéretükhöz híven márciusban bemutatták az Előrét, amit három hónap múlva fog követni a Stúdió következő alkotása, a Lelki ismeretek (Soul). Korábban (tavaly novemberben), már láthattunk egy rövid teasert a filmhez, amelyből összességében nem sok konkrétumot lehetett leszűrni a cselekményről. A ma nyilvánosságra hozott előzetes viszont már nyújt némi fogódzót.

A film főszereplője Joe Gardner középiskolai zenetanár, aki egy zenekari meghallgatáson megkapja élete nagy  lehetőségét: felveszik New York legmenőbb jazz bandájába. A férfi azonban egy váratlan baleset következtében hirtelen A nagy előttiségben (The Great Before) találja magát, ahol a lelkek Földre érkezésük előtt megkapják a személyiségüket. Joe elhatározza, hogy valahogy visszatér földi életébe, amelynek érdekében szövetkezik egy 22 nevű, fiatal lélekkel, aki nem érti mi lehet vonzó az emberi létezésben. Útjuk során Joe folyamatosan mesél 22-nek, próbálja neki elmagyarázni az élet szépségeit, miközben a férfi is választ kap az életével kapcsolatban néhány fontos kérdésre.

A filmet a kétszeres Oscar-díjas Pete Docter (Fel, Agymanók) rendezi majd, az eredeti szinkronhangok között pedig olyan művészeket hallhatunk, mint Jamie Foxx (Joe), Tina Fey (22), Phylicia Rashad, Angela Bassett, Ahmir Questlove Thompson, vagy Daveed Diggs. A Pixarnak ez lesz az első olyan filmje, amelynek szinkron stábjában, döntően fekete előadok vannak.

A Lelki ismeretek zenei vonalon is igazán ígéretesnek látszik. Olyan nemzetközileg ismert zenészek írnak zenét a filmhez, mint Trent Reznor és Atticus Ross, akiknek korábbi együttműködését (The social network – A közösségi háló) Oscar-díjjal jutalmazták 2010-ben. Jon Batiste pedig kifejezetten a filmhez írt néhány jazz számot – írja az Indiewire.

Avatar

Varga Dóra

Varga Dóra jelenleg az ELTE filmtudomány képzésének mester szakos hallgatója. Több éve foglalkozik filmkritikaírással, érdeklődési területe a feminista filmkritika valamint a filmzene elmélete, azok kortárs tendenciái. Különösen kedveli az amerikai függetlenfilmeket, a távol-keleti filmeket, a stop-motion animációkat és az európai művészfilmek bizonyos vonatkozásait.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya