Hírek

Megérkezett a Logan első hivatalos előzetese

406bc98e48259c80a2adfb7949bf924ab1e1d893Hogy mennyit ér egy jó nóta? Igen sokat. Johnny Cash Hurtje – még ha nem is saját szerzemény – elévülhetetlen modernkori klasszikus, ami valljuk be, bármit feldobna, így a Logan előzetesében is jól cseng. De ahogy tanult kollégám, Tóth Csaba is rámutatott, egy remek dalválasztás nem véd meg egyetlen filmet sem attól, hogy szar legyen.

Ettől függetlenül bizakodók vagyunk. A Farkas, amit szintén a mostani részt is jegyző James Mangold rendezett, már jóval nézhetőbb volt, mint a szinte nézhetetlen X-Men kezdetek: Farkas. Ráadásul az X-Men franchise egyre jobb és jobb darabokat eredményez, az utolsó rész, az X-Men: Apokalipszis sokak szerint a sorozat legjobb darabja volt. S hogy mit ígér a Logan? Sok akciót, némi érzelmet, szemlátomást öregedő Hugh Jackmant és mindig szerethető Patrick Stewartot – meglátjuk, hogy inkább a fősodor vagy az eddig elégtelen mellékszál színvonalát hozza-e.

 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Jelenleg a Filmtekercs Vizuális Kultúráért Egyesület alelnökeként a Filmtekercs offline rendezvényeiért és partnerkapcsolataiért felel. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya