Hírek

Megérkezett az előzetes a háromgenerációs női bérgyilkosbandáról szóló Lőpor turmixhoz

A Lőpor turmixban (Gunpowder Milkshake) az előzetes alapján épp olyan mértékben keveredik az akció, a világmegváltás és a humor, hogy az egy könnyed, nyáresti, egész pontosan (hazánkban) augusztus 19-ei premierhez illik.

A Lőpor turmix rendezője az izraeli Navot Papushado (Csúnya, gonosz bácsikamit Tarantino nemes egyszerűséggel 2013 legjobb filmjének nevezett), aki a forgatókönyvet is írta Ehud Lavski oldalán. A film többgenerációs bérgyilkosbandáját igazán impozáns szereplőgárda alkotja. Lena Headey (300, Trónok harca, A bűn éjszakája) és Karen Gillan (Jumanjifilmek, A galaxis őrzői) gyilkos anya-lánya duót alakít, de a csapatban van még Carla Gugino (Sin City, Wayward Pines, Watchmen: Az őrzők), Angela Bassett (Tina, Fekete Párduc), Michelle Yeoh (Egy gésa emlékiratai, Kőgazdag ázsiaiak, Tigris és sárkány). A most 58 éves Yeoh szerepei mellett azzal (is) szerzett hírnevet magának, hogy noha több akciófilmben játszott, sosem helyettesítette kaszkadőr. A háromgenerációs gyilkos társaság legifjabb, mindössze nyolcéves tagját a Hatalmas kis hazugságokból és a Kémecskémből ismert Chloe Coleman alakítja.

Az előzetes azzal indít, hogy Sam (Gillan) bemegy egy könyvtárba, ahol a kötött kardigános könyvtáros Carla Gugino fogadja. Hamar kiderül persze, hogy a könyvtár a csapat főhadiszállása, és

a gyilkos fegyvereket a kötetekben tartják – egy szakácskönyvben, egy Jane Austen-ban, de ha igazán bedurvul a szitu, akár egy Virginia Woolf-regénybe rejtett pisztolyra is szükség lehet.

A hivatalos szinopszis alapján Scarlet (Headey) kénytelen volt még évekkel ezelőtt elhagyni lányát, Samet (Gillan), aki aztán az anyja nyomdokaiba lépve lett bérgyilkos. Amikor Sam tudomást szerez arról, hogy egy nyolcéves kislányt, Emily-t (Coleman) elrabolta a The Firm néven futó, ellenséges bűnbanda, a Könyvtárosok (Gugino, Bassett és Yeoh karakterei, valamint a mostanra újra előkerülő Scarlet) segítségével mindent megtesz, hogy kegyetlen tűzharcok és látványos akciók során megmentse a kislányt.

Az ellenséges The Firm élén álló Nathant olyasvalaki alakítja, aki méltó ellenfele a Könyvtárosok tagjait alakító remek női szereplőgárdának. A film férfi főszereplője ugyanis nem más, mint Paul Giamatti (Milliárdok nyomában, Kerülőutak, John Adams, A mágus).

A Lőpor turmix az USA-ban július 14-én érkezik a Netflixre, de mi sem maradunk ki: a hazai bemutatót augusztus 19-ére tervezik.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés