Hírek

Megérkezett a Lovecraft Country előzetese

Azt már tudtuk, hogy a Lovecraft Country producerei között olyan nevek tűnnek fel, mint J.J. Abrams és Jordan Peele. Most viszont végre láthatjuk a sorozat előzetesét is, augusztusban pedig érkezik a teljes sorozat az HBO-ra – írja az IndieWire.

A Lovecraft Country alapját Matt Ruff 2016-os, azonos című regénye adta. Egy évvel ennek megjelenése (és hatalmas sikere) után máris megkezdődtek a munkálatok a sorozat körül. A könyv különlegessége, hogy a történelmi drámát misztikus fantasy -és horrorelemekkel keresztezi – és az előzetest látva a sorozat is ezt teszi.

Az HBO szinopszisa alapján a középpontban Attacus (Jonathan Majors) áll, aki eltűnt apja utáni nyomozásba kezd barátja, Letitia (Jurnee Smollett-Bell) és nagybátyja (Courtney B. Vance) segítségével. A személyes szálon túl Attacusnak

az ’50-es évek rasszista Amerikájával és azok – vélhetően átvitt és szó szerinti értelemben vett – szörnyeivel is szembe kell szállnia.

A stábhoz olyan nevek csatlakoztak Jordan Peele és J.J. Abrams mellett, mint Daniel Sackheim, aki két (a 2. és 3.) epizód rendezője, és executive producere a szériának; Bill Carraro, Yann Demange (az első epizód rendezője) és David Knoller. Jonathan Majors, Jurnee Smollett-Bell és Courtney B. Vance mellett a szereplőgárdában olyan nevek tűnnek föl továbbá, mint Michael Kenneth Williams (Drót), Jamie Chung, Jordan Patrick Smith és Abbey Lee.

Németh Míra

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya