Hírek

Megérkezett a Lovecraft Country előzetese

lovecraft-country
Lovecraft Country

Azt már tudtuk, hogy a Lovecraft Country producerei között olyan nevek tűnnek fel, mint J.J. Abrams és Jordan Peele. Most viszont végre láthatjuk a sorozat előzetesét is, augusztusban pedig érkezik a teljes sorozat az HBO-ra – írja az IndieWire.


Hirdetés

A Lovecraft Country alapját Matt Ruff 2016-os, azonos című regénye adta. Egy évvel ennek megjelenése (és hatalmas sikere) után máris megkezdődtek a munkálatok a sorozat körül. A könyv különlegessége, hogy a történelmi drámát misztikus fantasy -és horrorelemekkel keresztezi – és az előzetest látva a sorozat is ezt teszi.

Az HBO szinopszisa alapján a középpontban Attacus (Jonathan Majors) áll, aki eltűnt apja utáni nyomozásba kezd barátja, Letitia (Jurnee Smollett-Bell) és nagybátyja (Courtney B. Vance) segítségével. A személyes szálon túl Attacusnak

az ’50-es évek rasszista Amerikájával és azok – vélhetően átvitt és szó szerinti értelemben vett – szörnyeivel is szembe kell szállnia.

A stábhoz olyan nevek csatlakoztak Jordan Peele és J.J. Abrams mellett, mint Daniel Sackheim, aki két (a 2. és 3.) epizód rendezője, és executive producere a szériának; Bill Carraro, Yann Demange (az első epizód rendezője) és David Knoller. Jonathan Majors, Jurnee Smollett-Bell és Courtney B. Vance mellett a szereplőgárdában olyan nevek tűnnek föl továbbá, mint Michael Kenneth Williams (Drót), Jamie Chung, Jordan Patrick Smith és Abbey Lee.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.