Hírek

Megérkezett a magyar horror, a Holnap meghalok előzetese

Kurta Niké alakítja a 34 éves terhes nőt, aki úgy érzi, másnap meg fog halni. Ebben a bizarr megérzésében pedig egyre több paranormális jelenség erősíti meg…

Irma az erdő mélyén eldugott nyaralójában vonul vissza, mivel furcsa gondolatok szállják meg: úgy érzi, holnap meghal. Az időpont egybeesik édesanyja halálának dátumával, aki a 34. születésnapján hunyt el. Irma a tragikus évfordulót persze nem akarja egyedül tölteni, ezért elhívja magához a féltestvérét és a legjobb barátnőjét. Ám sorra megmagyarázhatatlan események követik egymást, és kezd egyre valóságosabbá válni, hogy Irma félelmei hamarosan beigazolódnak.

Cibulya Nikol a Mária Terézia szül című rövidfilmjével 2024-ben elnyerte a magyar filmkritikusok díját, azonban a Holnap meghalok az első nagyjátékfilmje, amely függetlenfilmként készült a Vertigo Média gyártásában. A film célja a klasszikus műfaji hagyományok követése mellett hangsúlyozni a nőközpontú történetek fontosságát is – utóbbi a rendező rövidfilmjében is központi téma.

A főszereplő Kurta Niké (Kút, Semmelweis, Seveled, Örök tél) mellett játszik a filmben Makranczi Zalán (Drága örökösök, 200 első randi, Aranyélet, Ruben Brandt, a gyűjtő), Meyer Lili (Terápia, Ízig-vérig, Egynyári kaland, Hajnali láz) és Baki Dániel (Nyersanyag, Külön falka, Egynyári kaland) is. A film operatőre Kiszler Dániel, vágója Bonta Luca, zeneszerzője pedig Sperling Andor.

A Holnap meghalok szeptember 19-én érkezik a mozikba.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com