Hírek

Megérkezett a Monster Hunter első kedvcsinálója

Temérdek levadásznivaló szörny, Milla Jovovich és számos jó nevű mellékszereplő feszít Paul W.S. Anderson legújabb agymenése, a Monster Hunter rövid előzetesében.

A név kötelez. A Monster Hunter – trailere alapján – telis-tele lesz mindenféle ocsmány lénnyel. Artemis hadnagy (Milla Jovovich) és alakulata ugyanis egy olyan világba csöppen, ahol hatalmas szörnyek, eddig ismeretlen veszélyek leselkednek mindenkire, aki ide beteszi a lábát. Itt aztán kilátástalannak tűnő harcot kell vívniuk a puszta túlélésükért.

A hadnagy és egysége (TI Harris, Meagan Good, Diego Boneta) egy hirtelen lecsapó, elképesztő erejű homokvihar után találja magát egy új világban.

A katonák döbbenten fedezik fel, hogy ebben az ellenséges és ismeretlen környezetben óriási és rémisztő szörnyek vannak,

akik immunisak tűzerejükre. A túlélésért folytatott küzdelmük során az egység találkozik a titokzatos Hunterrel (Tony Jaa), akinek egyedülálló képességei lehetővé teszik, hogy egy lépéssel megelőzze a lényeket. A bátor harcosok a világ elpusztításával fenyegető erők ellen egyesítik képességeiket, és összefognak a végső leszámoláshoz. A filmben kulcsszerepet játszik majd a legendás Ron Perlman is.

A produkció élére az a Paul W.S. Anderson került, akinek az utóbbi években a Kaptár-filmeket is „köszönhetjük”, és amelyeknek színvonala egyre gyatrább lett. A Monster Huntert – amely egyébként egy népszerű videójátékot adaptál vászonra – hatalmas várakozás övezi, ugyanis a rajongók egyfajta megváltóként is tekintenek a projektre.

Ha minden a tervek szerint halad, a Monster Hunter 2021. április 22-én érkezik a hazai mozikba.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya