Hírek

Megérkezett A szolgálólány meséje 4. évadának előzetese

Bruce Miller: A szolgálólány meséje (The Handmaid's Tale)

A szolgálólány meséje című sikersorozat immár a harmadik évadánál jár, de még mindig nem veszít erejéből. A negyedik évadra a tervezettnél többet kell ugyan várni, de az első három évad töretlen sikeréből ítélve érdemes lesz kivárni a folytatást is. Addig is legalább egy előzetessel megajándékozott minket a Hulu.

A sorozat alapjául szolgáló Margaret Atwood-könyv ugyan 1985-ben látta meg a napvilágot, mégis olyan alapanyag, amely napjainban is (sőt, talán napjainkban különösen) aktuális. A szolgálólány meséje 2017-ben startolt el a Hulun (nálunk az HBO GO-n). A szériát hatalmas siker fogadta, és ma is óriási népszerűségnek örvend; jóllehet a harmadik évad már maga mögött hagyta a regény történetét.

A széria sajnos csak 2021-ben érkezik a negyedik évaddal, a járványhelyzet ugyanis, ahogyan sok más produkció esetében, keresztbe tett a forgatásoknak – írja a Deadline. Éppen emiatt a negyedik évad előzetese a harmadik évadból is átemelt jeleneteket, de annyi egyértelműen látszik, hogy a készítők a negyedik évadban sem terveznek megpihenni. A lázadás, a harc és a társadalomkritika, mint a sorozat esszenciái, természetesen most sem hiányozhatnak. Ráadás, hogy

az új évad egyik epizódját a főszereplő, Elisabeth Moss rendezi, ami egyúttal a színésznő rendezői debütálása is lesz.

Moss-t legutóbb a Shirley-ben láthattuk a 20. század horror-írónője, Shirley Jackson szerepében, és jelenleg a Call Jane c. drámán dolgozik, ahol Susan Sarandonnal az abortuszmozgalom vezetőit alakítják.

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés