Hírek

Megérkezett A szolgálólány meséje 4. évadának előzetese

A szolgálólány meséje című sikersorozat immár a harmadik évadánál jár, de még mindig nem veszít erejéből. A negyedik évadra a tervezettnél többet kell ugyan várni, de az első három évad töretlen sikeréből ítélve érdemes lesz kivárni a folytatást is. Addig is legalább egy előzetessel megajándékozott minket a Hulu.

A sorozat alapjául szolgáló Margaret Atwood-könyv ugyan 1985-ben látta meg a napvilágot, mégis olyan alapanyag, amely napjainban is (sőt, talán napjainkban különösen) aktuális. A szolgálólány meséje 2017-ben startolt el a Hulun (nálunk az HBO GO-n). A szériát hatalmas siker fogadta, és ma is óriási népszerűségnek örvend; jóllehet a harmadik évad már maga mögött hagyta a regény történetét.

A széria sajnos csak 2021-ben érkezik a negyedik évaddal, a járványhelyzet ugyanis, ahogyan sok más produkció esetében, keresztbe tett a forgatásoknak – írja a Deadline. Éppen emiatt a negyedik évad előzetese a harmadik évadból is átemelt jeleneteket, de annyi egyértelműen látszik, hogy a készítők a negyedik évadban sem terveznek megpihenni. A lázadás, a harc és a társadalomkritika, mint a sorozat esszenciái, természetesen most sem hiányozhatnak. Ráadás, hogy

az új évad egyik epizódját a főszereplő, Elisabeth Moss rendezi, ami egyúttal a színésznő rendezői debütálása is lesz.

Moss-t legutóbb a Shirley-ben láthattuk a 20. század horror-írónője, Shirley Jackson szerepében, és jelenleg a Call Jane c. drámán dolgozik, ahol Susan Sarandonnal az abortuszmozgalom vezetőit alakítják.

Németh Míra

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya