Hírek

Thirteen Lives előzetes: főszerepben Colin Farrell a 2018-as thaiföldi mentőakcióról szóló filmben

Ron Howard a 2018-ban a thaiföldi Tham Luang-barlangban rekedt focicsapat kimenekítésének történetéről szóló filmjében a főbb szerepekben Colin Farrell mellett Viggo Mortensent és Joel Edgertont látjuk majd.

2018-ban egy thai focicsapat 12 játékosa (mindannyian gyerekek) és edzőjük több mint két hétig (pontosan 2018. június 23 és július 10 között) a Tham Luang-barlangban rekedt. Azokban a napokban a sajtó megállás nélkül ezzel foglalkozott. A gyerekek és az edző segítségére többek között nehézbúvárok siettek, közülük egyikük életét vesztette. 18 nap szenvedés után végül mindenkit sikerült kimenteni.

Több mint két éve röppent fel a hír, hogy a történetből filmet készít Hollywood egyik nagyágyúja, Ron Howard. Első pillantásra nagyon jó kezekben van nála a produkció, hisz nem egy megtörtént, gyakran történelmi eseményeket vitt már képernyőre, többek között az Apollo 13, a Rush – Hajsza a győzelemért, a Frost/Nixon, a The Beatles: A hét nyolc napja, a Pavarotti, a Jay-Z: Made in America c. filmeket is ő rendezte.

A filmben Colin Farrell és Viggo Mortensen John Volanten és Richard Stanton mentőbúvárokat alakítják. A Thirteen Lives-ban a főbb szerepekben látjuk még Joel Edgertont, Tom Batemant és Paul Gleesont is. A forgatókönyvet az igaz történetekben szintén jártas William Nicholson írta, aki a Mandela: Hosszú út a szabadságig és az Elizabeth: Az aranykorvalamint a Gladiátor forgatókönyvéért is felel.

A mentőakciót a keskeny barlangalagutakra is specializálódott búvárok vezették, de rengeteg önkéntes is csatlakozott. Többszázezer ember lélegzetvisszafojtva követte nyomon a történéseket, ahogyan a búvárcsapat és az önkéntesek nekivágtak a (szinte) lehetetlennek.  

A Thirteen Lives premierje július 29-én lesz, majd augusztus 5-én érkezik a Prime Video-ra – adta hírül az IndieWire.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com