Hírek

Megérkezett az előzetes a pszichopata idegsebészről szóló sorozathoz, a Dr. Death-hez

Dr. Death

A Peacockra érkezik egy új, hátborzongató igaz történetről szóló széria, mely egy zseninek tűnő, feltörekvő idegsebészről szól, akinél azonban idővel egyre több gyanús esetet kezdenek megfigyelni orvostársai – a többnyire mindössze rutinműtétekre érkező betegek sorra kezdtek lebénulni vagy haldokolni a fiatal sebész kezei között. Az áldozatok egyre növekvő száma és a háttérben rejlő okok miatt az orvosra idővel ráragadt a Dr. Death név.

A sorozatban olyan nagy nevek kaptak szerepet, mint Alec Baldwin és Christian Slater, Dr. Death-et, eredeti nevén Christopher Duntsch-ot pedig Joshua Jackson alakítja. Baldwin és Slater bújik annak a két orvosnak a bőrébe, akik elsőkként kezdtek gyanakodni az egyébként Dallasban sztárorvosként számontartott sebészre. Így különösen érthetetlenül áll az orvosközösség a jelenség előtt, miszerint

a sztársebészhez például a komplex, de rutinszerű gerincműtétre érkező betegek az operáció során lebénultak vagy haldokolni kezdtek.

Ahogyan az áldozatok „felhalmozódnak”, egyre nehezebb véletlennek titulálni a rejtélyes eseteket, így egy érsebész, Randall Kirby (Slater) és egy idegsebész, Robert Henderson (Baldwin) összefog, hogy utánajárjanak az ügynek, ennek érdekében pedig egy ügyészt (AnnaSophia Robb) is felfogadnak.

Dr. Death igaz története már önmagában is hátborzongató: az 1971-es születésű Christopher Daniel Duntsch ellen hosszú pereskedés folyt, amely 2017-ben zárult le, ekkor életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték. Az idegsebész több durva műhibát vétett pályája során. Azzal vádolták, hogy

kevesebb, mint két év alatt 38 betegből 33-at megsebesített és kettőt meggyilkolt,

mialatt a Dallas-Fort Worth Metroplex nevű intézményben dolgozott.

A sorozatban az említett három nagyágyú mellett szerepet kap még Kelsey Grammer (Frasier – A dumagép) és Grace Gummer (Mr. Robot) is, a showrunner pedig Patrick Macmanus (The Girl from Plainville). A rendezői csapat három nő alkotja: So Yong Kim (Lovesong), Jennifer Morrison (Eufória), Maggie Kiley (Dirty John: The Betty Broderick Story) ülnek majd a rendezői székekben, Kiley és Morrison pedig az első két rész executive producerei is. A Collider értesülései szerint a sorozat a Peacockon veszi kezdetét idén nyáron.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés