Hírek

Megérkezett az előzetes Wong Kar-wai sorozatához

Tavaly derült ki, hogy napjaink legelismertebb hongkongi rendezője, az Oscar-díjas és többszörösen jelölt Wong Kar-wai, életében először, sorozatot rendez Blossoms Shanghai címmel, amihez az első előzetes már meg is érkezett.

A Tigris és sárkány, a 2046 és a Szerelemre hangolva (utóbbi a 21. század legjobb filmjei és a legszebb romantikus filmek listánkra is felkerült) direktora eredetileg következő, régóta dédelgetett projektjét is filmnek szánta, amely ekkor még Blossoms/Fan Hua, azaz Virágzás címmel futott. Tavaly viszont kiderült, hogy végül sorozatként kerül elénk Kar-wai következő alkotása, amire azelőtt még sosem volt példa a rendező részéről.

A sorozat forgatókönyvét Qin Wen írta, az operatőr pedig a Tigris és sárkányért szintén Oscart nyert Peter Pau. A Blossoms Shanghai középpontjában egy önerőből milliomossá váló férfi, Mr. Bao áll (Hu Ge). A sorozat bemutatja, hogyan jutott el a problémás múltú, opportunista férfi Shanghai elit közegeibe. A széria a ’90-es években játszódik, és fontos szerepe lesz a történetben a gazdasági fellendülésnek, miközben végigkövetjüt Mr. Bao útját. Ennek során négy nőt is megismerünk, akik a férfi legfőbb céljait és vágyait szimbolizálják: a kalandot, a becsületet, a szeretetet és az ártatlanságot. A Blossoms Shanghai 2013 óta az első alkalom, hogy Kar-wai ismét kamera mögé áll – írja az IndieWire. 

A sorozat 2022-ben kerül a nemzetközi közönség elé. Az előzetes alapján biztosak lehetünk abban, hogy a rendezőre és az operatőrre jellemző elegáns és hangulatos képi világ hangsúlyos lesz a szériában, ezzel éles kontrasztban pedig megkaptuk az egyperces ízelítő alá Chubby Checker The Twist-jét.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com