Hírek

Megérkezett az első kép Spielberg West Side Story remake-jéhez!

Steven Spielberg színes karrierje során először fordul a musical műfajához. Nem kisebb címet, mint a legendás West Side Storyt igyekszik új köntösbe öltöztetni, melyhez meg is érkezett az első ízelítő.

Spielberg régóta szerette volna elkészíteni a maga verzióját az egyik legismertebb musicalről, a West Side Storyról, melynek első filmes inkarnációját 10 Oscar-díjjal jutalmazták. Az egyik legismertebb musical új verziójában láthatjuk majd Rita Morenót, aki a Jerome Robbins-Robert Wise által rendezett eredetiben is szerepelt. Mellette a Nyomd, bébi, nyomdból és a Csillagainkban a hibából ismert Ansel Elgort tűnik majd fel a főhős, Tony szerepében. Mellettük többnyire ismeretlen színészek fakadhatnak dalra a filmben. Az új mozi forgatókönyvét a Pulitzer-díjjal jutalmazott színdarabíró, Tony Kushner jegyzi.

A film forgatása idén nyáron vette kezdetét, melyhez meg is érkezett az első ízelítő. A fotón a központi karakterek mellett láthatjuk megelevenedni az ’50-es évek New Yorkjának külvárosi hangulatát.

Minden idők egyik legsikeresebb musicaljét 1957. szeptember 26-án mutatták be a New York-i Broadway Winter Garden színházában. A történetben két egymással rivalizáló banda szeretné megszerezni a környék feletti uralmat. A pattanásig feszült helyzetben küszöbön áll a háború a Jets, a második generációs bevándorló fehér tinédzserek és a Cápák, a Puerto Ricó-i emigráns fiatalok között. Ilyen körülmények között szeret egymásba a Jets egyik alapítója, Tony és a Cápákat vezető Bernardo húga, Maria. Szerelmük azonban – akárcsak Rómeó és Júlia történetében – tragédiába torkollik.

A West Side Story tengerentúli premier dátuma 2020. december 18-ra lett kitűzve.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com