Hírek

Megérkezett az első kép Spielberg West Side Story remake-jéhez!

Steven Spielberg színes karrierje során először fordul a musical műfajához. Nem kisebb címet, mint a legendás West Side Storyt igyekszik új köntösbe öltöztetni, melyhez meg is érkezett az első ízelítő.

Spielberg régóta szerette volna elkészíteni a maga verzióját az egyik legismertebb musicalről, a West Side Storyról, melynek első filmes inkarnációját 10 Oscar-díjjal jutalmazták. Az egyik legismertebb musical új verziójában láthatjuk majd Rita Morenót, aki a Jerome Robbins-Robert Wise által rendezett eredetiben is szerepelt. Mellette a Nyomd, bébi, nyomdból és a Csillagainkban a hibából ismert Ansel Elgort tűnik majd fel a főhős, Tony szerepében. Mellettük többnyire ismeretlen színészek fakadhatnak dalra a filmben. Az új mozi forgatókönyvét a Pulitzer-díjjal jutalmazott színdarabíró, Tony Kushner jegyzi.

A film forgatása idén nyáron vette kezdetét, melyhez meg is érkezett az első ízelítő. A fotón a központi karakterek mellett láthatjuk megelevenedni az ’50-es évek New Yorkjának külvárosi hangulatát.

Minden idők egyik legsikeresebb musicaljét 1957. szeptember 26-án mutatták be a New York-i Broadway Winter Garden színházában. A történetben két egymással rivalizáló banda szeretné megszerezni a környék feletti uralmat. A pattanásig feszült helyzetben küszöbön áll a háború a Jets, a második generációs bevándorló fehér tinédzserek és a Cápák, a Puerto Ricó-i emigráns fiatalok között. Ilyen körülmények között szeret egymásba a Jets egyik alapítója, Tony és a Cápákat vezető Bernardo húga, Maria. Szerelmük azonban – akárcsak Rómeó és Júlia történetében – tragédiába torkollik.

A West Side Story tengerentúli premier dátuma 2020. december 18-ra lett kitűzve.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya