Hírek

Megérkezett az első teaser a Trainspotting folytatásához

T2_TrainspottingHuszonegy évvel az első rész áttörő sikere után Danny Boyle rendező ismét összeállt a Trainspotting színészgárdájával.

A T2 2017. január 27-én érkezik a brit mozikba, egy héttel később pedig már a tengerentúli közönség is láthatja majd. Az első teaserben Rentont (Ewan McGregor), Spudot (Ewen Bremner), Sicky Boyt (Jonny Lee Miller) és Begbie-t (Robert Carlyle) egy peronon állva láthatjuk, miközben egy vonat húz el előttük. A jelenet erősen rímel a Trainspotting egyik képsorára, így jó eséllyel nemcsak az alkotógárda jelentheti majd a kultikus film és a folytatás közötti állandóságot.

Rókus Ákos

Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya