Hírek

Megérkezett az első trailer Christopher Nolan új filmjéhez

Tenet

A szigorúan titkolt Tenetet a rendező az eddigi legambiciózusabb filmjének nevezi. 

Még mindig alig lehet valamit tudni Christopher Nolan legújabb filmjéről, a Tenetről (a szó jelentése magyarul elv vagy dogma), pedig már nincs is olyan messze a premierdátum: 2020. július 17. A rendező a legutóbbi filmje, a Dunkirk óta ezen dolgozik, annak pedig már lassan három éve. A sok munka azonban indokolt, ugyanis a rendező elmondása szerint ez az eddigi legambiciózusabb projektje. „Hét országban filmeztünk a világon mindenfelé, hatalmas stábbal és óriási díszletekkel” – nyilatkozta a direktor.

Mást azonban nem igazán árult el a rendező – eddig. A stúdió is csak a színészek nevét hozta nyilvánosságra: John David Washington (Denzel Washington fia, a Csuklyások nagy felfedezettje) és Robert Pattinson játsszák a főszereplőket, további szerepekben pedig többek között Aaron Taylor-Johnsont, Elizabeth Debiczkit, Michael Caine-t és Kenneth Branaghot láthatjuk. Tudható még a film műfaja:

kémfilm lesz, de mint a trailerben is látszódik, számos sci-fi elemmel keverik a zsánert – épp úgy, mint ahogy az Eredet tette a heistfilmmel.

Az előzetes szerint a történet főhőse egy kém, aki meghal azért, hogy megvédje társait. A halál után azonban felébred, és egy titkos szövetség tagjává válik, amelynek neve: Tenet. Első küldetése pedig nem más, mint a harmadik világháború megakadályozása.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya