Hírek

Megérkezett az első trailer Christopher Nolan új filmjéhez

A szigorúan titkolt Tenetet a rendező az eddigi legambiciózusabb filmjének nevezi. 

Még mindig alig lehet valamit tudni Christopher Nolan legújabb filmjéről, a Tenetről (a szó jelentése magyarul elv vagy dogma), pedig már nincs is olyan messze a premierdátum: 2020. július 17. A rendező a legutóbbi filmje, a Dunkirk óta ezen dolgozik, annak pedig már lassan három éve. A sok munka azonban indokolt, ugyanis a rendező elmondása szerint ez az eddigi legambiciózusabb projektje. „Hét országban filmeztünk a világon mindenfelé, hatalmas stábbal és óriási díszletekkel” – nyilatkozta a direktor.

Mást azonban nem igazán árult el a rendező – eddig. A stúdió is csak a színészek nevét hozta nyilvánosságra: John David Washington (Denzel Washington fia, a Csuklyások nagy felfedezettje) és Robert Pattinson játsszák a főszereplőket, további szerepekben pedig többek között Aaron Taylor-Johnsont, Elizabeth Debiczkit, Michael Caine-t és Kenneth Branaghot láthatjuk. Tudható még a film műfaja:

kémfilm lesz, de mint a trailerben is látszódik, számos sci-fi elemmel keverik a zsánert – épp úgy, mint ahogy az Eredet tette a heistfilmmel.

Az előzetes szerint a történet főhőse egy kém, aki meghal azért, hogy megvédje társait. A halál után azonban felébred, és egy titkos szövetség tagjává válik, amelynek neve: Tenet. Első küldetése pedig nem más, mint a harmadik világháború megakadályozása.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu