Hírek

Megérkezett az Our Flag Means Death előzetese, melyben Taika Waititi Feketeszakállként bukkan fel

our flag means death

A vígjátéksorozat a következő hónapban érkezik az HBO Max-ra. Az előzetes alapján egy különös hangulatú, fekete humorral átitatott szériára számíthatunk – ami nem is csoda: Taika Waititi nem csak a hírhedt kalóz szerepében bukkan fel, de ő a sorozat producure és az első rész rendezője is.

Tavaly már megírtuk, hogy Taika Waititi a világ egyik leghírhedtebb kalózának áll az Our Flag Means Death című HBO-szériában. A groteszknek ígérkező sorozat, bár igaz történeten alapul, az előzetes alapján attól jócskán elrugaszkodik. Az új-zélandi rendező tehát több szempontból is oroszlánrészt vállalt az alkotásban, a főszereplő azonban nem Feketeszakáll lesz, hanem a kalóznak meglehetősen különc Stede Bonnet (Rhys Darby) – írja a Collider.

Az 1700-as évek elején játszódó történet azzal veszi kezdetét, hogy Bonnet, egy Barbadoson élő gazdag család csemetéje megelégeli kényelmes és unalmasnak ítélt életét, és hátrahagyja komfortos életét az óceán izgalmaiért cserébe.

Viszont Bonnet nem éppen tipikus kalóz alapanyag: szelíd, kedves, és utálja az erőszakot.

Története mégis filmre kívánkozik: kevesebb mint egyéves pályafutása során, amit tengeri banditaként töltött, találkozott Feketeszakállal. A hírhedt bűnöző totális ellentéte a Bonnet-nek: kegyelmet nem ismerő, brutális vezető. Hogyan keveredhetett barátságba tehát ez két teljesen különböző karakter? Az Our Flag Means Death ezt a különös történetet és furcsa barátságot hivatott bemutatni.

Mint látjuk, az alaptörténet önmagában abszurd, és a fiktív elemekkel még inkább ezt az oldalát domborítja majd ki a Our Flag Means Death. Márpedig ebben a fiktív elemek vegyítése valós eseményekkel – Taika Waititi nagyot tud alkotni, ezt a Jojo nyuszival már bizonyította.

Az Our Flag Means Death tíz epizódból álló évadát David Jenkins fejlesztette. A sorozat executive producere Waititi, valamint Jenkins showrunner, Garrett Basch producer és Dan Halsted. Az Our Flag Means Death szereplői között szerepel még Nathan Foad, Samson Kayo, Vico Ortiz, Ewen Bremner, Joel Fry, Matt Maher, Kristian Nairn, Con O’Neill, Guz Khan, David Fane, Rory Kinnear, Samba Schutte, Nat Faxon, Fred Armisen és Leslie Jones.

A Our Flag Means Death március 3-án debütál három résszel az HBO Max-on. Az évad további három résszel folytatódik március 10-én, két résszel március 17-én, és két résszel zárul március 24-én.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com