Hírek

Megérkezett Az Úr sötét anyagai második évadának előzetese!

az-úr-sötét-anyagai

Az Úr sötét anyagai (His Dark Materials) második évadának előzetese még több kalandot, misztériumot és Andrew Scottot ígér.

Pont egy hónappal a második évad megjelenése előtt lepett meg minket egy előzetessel Az Úr sötét anyagai (His Dark Materials). Az HBO sikeres fantasy-sorozata egy ígéretes második évaddal folytatja Lyra (Dafne Keen) kalandjait. Az első évadról megírtuk, hogy a sötét felhangok és a keresztény egyházat kritizáló ábrázolás ellenére a sorozat főként „egy kalandos fantasy történet, a bajtársiassággal és a gyermeki lelkesedéssel a főszerepben.”

Az átlagos tinisorozatok nívóját jelentősen megugró Az Úr sötét anyagai sok régi és pár izgalmas új szereplővel folytatódik.

Visszatér természetesen többek közt Dafne Keen, Amir Wilson, Ruth Wilson és a zseniális Lin-Manuel Miranda. Velük együtt a Fleabag és Sherlock sorozatokból ismert Andrew Scottot is viszont látjuk majd: az első évad utolsó két epizódjában feltűnt színész immár rendszeres szereplője lesz a sorozatnak. Csatlakozik hozzá a fent említett Fleabag írója és főszereplője, Phoebe Waller-Bridge is, igaz, nem fizikálisan: egy daemonnak kölcsönzi majd a hangját.

A második évadról még annyit tudni, hogy Philip Pullman könyv-trilógiáját hűen követve a második részt fogja filmvászonra vinni. A titokzatos kés című regény, ami magyarul is megjelent, Lyra kalandjait meséli el, aki egy új világba keveredik egy tőr által vágott kapun keresztül. Itt találkozik Will-lel, akinek sorsa szorosan összefonódik a titokzatos késsel, ami a különböző világok között biztosít átjárást. Egy biztos: jó sok kaland, misztérium, harc és izgalom vár ránk a második évadban.

Az Úr sötét anyagai november 16-án debütál az HBO-n.

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.