Hírek

Megérkezett Baz Luhrmann Elvis életéről szóló filmjének előzetese

elvis

Tom Hanks és Austin Butler a két főszereplője Luhrmann Elvis életéről szóló filmjének. Az egyelőre kevéssé ismert, címszerepet alakító Butlernek ez lesz az első komoly szerepe, viszont az előzetes alapján úgy tűnik, nem is volt kérdés, hogy neki kellett Elvis Presley bőrébe bújnia.

Pedig a casting igenis a nemes egyszerűséggel csak Elvis című film egyik kritikus pontja volt, éveken keresztül versengtek a címszerepért, méghozzá nagyobbnál nagyobb nevek is. A jelöltek között volt többek között Harry Styles, Ansel Elgort, Miles Teller és Aaron Taylor-Johnson. Mégis a kevéssé ismeretlen Austin Butler lett a befutó, aki olyan sorozatokban szerepelt eddig, mint a Hannah Montana, a Shannara: A jövő krónikája, az iCarly vagy a Carrie naplója. Az utóbbi időkben azonban már Tarantino és Jim Jarmusch is felfigyelt rá: a Volt egyszer egy… Hollywoodban és a The Dead Don’t Die-ban is felbukkant.

Az előzetes tökéletesen érthetővé teszi, miért választotta Luhrmann éppen Butlert Elvis szerepére: megjelenésében, hangban és mozgásban is tökéletesen hozza a rock’n’roll történetének egyik leghíresebb figuráját. Legalább ilyen

nagy hangsúlyt kap a filmben Elvis menedzsere is, akit Tom Hanks alakít.

A teljes előzetes alatt ő meséli el Elvis életének legfontosabb mozzanatait és lépcsőfokait, ezzel előjelezve azt is, mire helyezi majd a hangsúlyt a film. A trailer alapján a hangsúly Elvis befutásán – amelyben természetesen óriási szerepe volt a menedzserének – és az „Elvis-jelenségen” lesz.

Baz Luhrmann, a többek között a Vörös függöny trilógia – Kötelező táncok, Rómeó + Júlia, Moulin Rouge! –, a Nagy Gatsby és az Ausztrália alkotója egyébként már 2013 óta nem adott ki a kezei közül saját rendezésű filmet. Érdemes tehát izgatottan várni, ezúttal vajon mit tesz le az asztalra a markáns, jellegzetes stílussal rendelkező, gyakran provokatív Luhrmann.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com