Hírek

Megérkezett Francis Ford Coppola 41 éve készülő filmjének előzetese

A Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozik be a Megapolis, Coppola hosszú évek óta készülő projektje, amelynek forgatókönyvén először az 1980-as években kezdett el dolgozni.

A keresztapa és az Apokalipszis most legendás rendezője számára igazi szerelemprojektről van szó: 120 millió dollárt fektetett a filmbe saját pénzéből – írja a Variety.

Az előzetes egy hangfelvétellel kezdődik, amely a birodalmak hanyatlásáról elmélkedik: „Mikor hal meg egy birodalom? Egyetlen szörnyű pillanatban omlik össze? Nem. De eljön az idő, amikor a lakói már nem hisznek benne” – ezt követően elképesztően intenzív képsorok váltják egymást egy római szekérversenytől egy nagyváros nyüzsgő forgatagáig. A szinopszis szerint

a Megalopolis egy római epikus mese, amely egy elképzelt modern Amerikában játszódik.

Új Róma városának változnia kell, ami konfliktust okoz Cesar Catilina (Adam Driver), a zseniális művész, aki egy utópisztikus, idealista jövőbe akar ugrani, és ellenfele, Franklyn Cicero polgármester (Giancarlo Esposito) között, aki továbbra is elkötelezett a regresszív status quo mellett, a kapzsiság, a kivételezett érdekek és a pártviszályok állandósításával. Kettejük közé ékelődik Julia Cicero (Nathalie Emmanuel), a polgármester lánya, akinek Cesar iránti szerelme próbára teszi hűségét, és arra kényszeríti, hogy kiderítse, szerinte mit érdemel valójában az emberiség.

A Megalopolist Coppola írta és rendezte, a producerek Fred Roos, Barry Hirsch és Michael Bederman, az executive producerek pedig Anahid Nazarian, Barrie Osborne, Darren Demetre. Az idei cannes-i versenyprogram egyik legjobban várt alkotása igazi ütős szereplőgárdát vonultat fel, a főszerepben gyaníthatóan brillírozó Adam Driver mellett olyan színészekkel, mint Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Dustin Hoffman, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Laurence Fishburne, Talia Shire, Jason Schwartzman, Kathryn Hunter, Grace VanderWaal, Chloe Fineman, James Remar és D.B. Sweeney.

A Megapolis május 17-én debütál a Cannes-i Filmfesztiválon.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com