Hírek

Megérkezett Martin Scorsese Bob Dylan-dokumentumfilmjének előzetese

Kijött az első előzetes a Rolling Thunder Revue címen futó Bob Dylan-dokumentumfilmhez, amelyet Martin Scorsese rendezett.

A dokumentumfilm teljes címe egyébként Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese, csak hogy a gyengébbekhez is eljusson, ki is rendezte az alkotást. A Netflixnek készülő film az énekes egy 1975-ös koncertje köré épül.

Ahogy maga a streaming szolgáltatás fogalmazott, a mű részben dokumentum-, részben koncertfilm, részben pedig lázálom a kor Amerikájáról és Dylan munkásságáról. Interjúk, korabeli anyagok, visszatekintések és több koncertfelvétel is tarkítja majd a művet. Nem először kerül persze filmvászonra az ikonikus énekes, hiszen 2007-ben egy ötletes, érzéki és sok jó alakítást kitermelő játékfilmben emlékeztek meg életéről. Az I’m Not There: Bob Dylan életei nálunk még a legjobban sikerült zenész-életrajzi filmek toplistájára is felfért.

A maga közel két és fél órájával egyébként egyedi dokumentumfilmnek nézünk elébe, amely a rendezőóriás újabb zenés alkotását jelenti. Scorsese egyáltalán nem idegenként csöppent a projektbe, hiszen korábban a Rolling Stonesról készített egy nagyon hasonló dokut: ez volt a 2008-as Shine a Light. De tőle kaptuk minden idők egyik legjobb zenés videóklipjét is, amelyet Michael Jackson Bad című számához rendezett.

Bakelit-hét: Who’s bad? – Scorsese videóklipjei

A mostani darab a rendező második filmje lesz idén, azaz az első, ha időrendben haladunk. Hiszen szintén a Netflixnél (amit egyébként Scorsese támogat) alakul egy grandiózus gengszterfilmje, a sztárparádét felvonultató The Irishman. Az idei duplázás pedig nagyon úgy néz ki, hogy csak a kezdet, hiszen az alkotónak másik 5! filmje már biztosan érkezik az elkövetkező években. Lesz itt Sharon Stone-Merly Streep-Robert de Niro-film, történelmi FBI dráma, 1800-as évekbeli sorozatgyilkos üldözés és egy Roosevelt-alkotás is: utóbbi háromban Leonardo DiCaprio a főszereplő. Az biztos tehát, hogy a változatosság (ha nem is a színészek terén) mostanra sem veszett ki a rendezői palettából.

A Rolling Thunder Revue június 12-től lesz látható a Netflixen, illetve limitált számú mozikban nagyvászonra is eljut Scorsese idei második legjobban várt alkotása.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..