Hírek

Megérkezett Szabó István Zárójelentésének előzetese

Az Oscar-díjas Szabó István nyolc év után jelentkezik új filmmel: a Klaus Maria Brandauerrel forgatott Zárójelentés február 27-én az Intercom forgalmazásában érkezik a hazai mozikba – most pedig itt az előzetes.

Az elismert kardiológus, Stephanus professzor (Brandauer) nyugdíjazása után szülőfalujában indít körzeti orvosi praxist. A visszatérés a múlt árnyaival való szembesülést is jelenti. Brandauerrel Szabó több filmben dolgozott már együtt: az Oscar-díjas Mephisto, a Redl ezredes és az 1988-as Hanussen után harminc év után találkozott újra a páros. A direktor állandó alkotótársai közül visszatért Koltai Lajos is, aki ismét a kamerák mögött dolgozott. A film további szerepeiben is vannak újrázók; a stáblistán olvasható Eperjes Károly, Udvaros Dorottya, Csákányi Eszter, Szirtes Ágnes, Csomós Mari, Andorai Péter, Orosz Ákos és Börcsök Enikő neve is.

Az előzetes egyelőre nem sok jót ígér – az erősen telenovellás hangulat, bízunk benne, hogy nem fémjelzi majd a moziverziót. A napfény íze, a Találkozás Vénusszal és a Csodálatos Júlia rendezőjének legutóbbi filmje, Az ajtó nem nyerte el kritikusaink tetszését – a számtalan megkerülhetetlen klasszikus azonban reményt ad még egy utolsó, összegző nagy műre.

 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya