Hírek

Megfilmesítik Michael Crichton utolsó regényét

041102_Crichton_Michael_041.JPG Megszerezte a néhai Michael Crichton utolsó, Micro című regényének megfilmesítési jogait a DreamWorks Studios.

A 2008-ban elhunyt Crichton, a Jurassic Park, Az Androméda-törzs és számos további világsikert aratott regény szerzője. Haláláig a Micro kéziratának egyharmadával készült el.

A művet később Richard Preston fejezte be és a HarperCollins kiadó gondozásában jelent meg 2011-ben. Az írás húsz hetet töltött a New York Times sikerkönyvlistáján.

A thriller egy Hawaiin működő titokzatos biotechnológiai vállalatról szól, szereplői végzett diákok, akik összezsugorodva találják magukat az esőerdőben, ahol nem számíthatnak másra, csupán saját tudományos szakértelmükre.

Annak idején Steven Spielberg álmodta mozivászonra a Crichton Jurassic Park című regénye nyomán született Jurassic Parkot (1993) és folytatását, Az elveszett világ: Jurassic Park című filmet (1997).

A negyedik epizód, a Jurassic World, amelynek forgatókönyvét ugyancsak Crichton regényéből készítették, jó úton halad afelé, hogy 2015 eddigi legtöbb bevételt hozó mozijává váljon.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya