Hírek

A szerelemes Dakota Johnson és a második esély – Meggyőző érvek előzetes

Új adaptációt kapott Jane Austen szerelmesregénye, a Meggyőző érvek (Persuasion), az előzetes pedig – mit ne mondjunk – meggyőző.

Dakota Johnson a főszereplője a Netflix új adaptációjának, amelynek premierje július 15-én lesz a szolgáltatón. Carrie Cracknell színházi rendezőnő ezzel a Netflix-filmmel debütál játékfilmes rendezőként. Cracknell korábban Jake Gyllenhaalt is rendezte a Broadwayn, legutóbb pedig Vanessa Kirby-t. Az Esőember Oscar-díjas forgatókönyvírója, Ron Bass Alice Victoria Winslow-val közösen írta a Meggyőző érvek forgatókönyvét.

A Netflix hivatalos szinopszisa szerint a csőd szélén álló sznob családjával együtt élő Anne Elliot (Dakota Johnson) egy modern érzékenységű, nonkonform nő. Amikor Frederick Wentworth (Cosmo Jarvis) – a dalia, akit egykor elküldött – újra berobban az életébe, Anne-nek választania kell, hogy maga mögött hagyja a múltat, vagy a szívére hallgat, ha második esélyről van szó.

A Meggyőző érvek volt Austen utolsó befejezett regénye 1817-es halála előtt. A melankolikus történetet 1995-ben adaptálták a nagyvászonra Amanda Root főszereplésével, a szerelmes Ciarán Hindsszel. A történetből később brit tévéfilm is készült Sally Hawkins főszereplésével, 2007-ben. Érdekes módon egy másik, 2022-re tervezett adaptáció is úton van Mahalia Belo rendezésében, a főszerepben az Utódlással berobbant Sarah Snookkal és a Trónok harcából ismert Joel Fryval.

A Netflix verziójának producere az Amerikai mesterlövészért legjobb filmes Oscar-díjra jelölt Andrew Lazar és Christina Weiss Lurie.

A Meggyőző érvek a harmadik film Dakota Johnson főszereplésével, amely 2022-ben kerül a mozikba. Az elveszett lány sztárja szerepelt a Sundance-filmekben, az Am I OK?-ban és a fesztiváldíjas Cha Cha Real Smooth-ban, amely június 17-én debütál az AppleTV+-on. Johnson emellett jövőre csatlakozik az MCU-hoz, és a címszereplő Madame Webet alakítja majd a Pókember gonosztevőjének eredettörténetében, amelyben Sydney Sweeney is szerepel.

A Meggyőző érvek premierje július 15-én lesz a Netflixen.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!