Hírek

Meggyőző Judy Garlandnak tűnik Renée Zellwegger – Előzetes

Kijött a Judy első előzetese, és egyelőre elégedettek lehetünk Renée Zellwegger castingolásával.

Továbbra sem áll le Hollywood: a legnagyobb előadóművészeket bemutató életrajzi filmek sora újabb alkotással bővül. Ezúttal Judy Garland kerül terítékre, ráadásul nem is sztársága csúcspontján. De vajon a relatíve kezdő Rupert Goold rendező egy újabb Bohém rapszódiát vagy Rocketmant készít, vagy végre láthatunk valami teljesen újat, amiben mind a színészi játék, mind a rendezés a helyén van?

A legnagyobb hangemberek – Zenészek életrajzi filmjei

A film 30 évvel az Óz hihetetlen sikere után játszódik, amikor az énekesnő-színésznő egy öthetes koncertturnéra indul. 1968 Londonjában járunk, Garland pedig távolról sem tündököl úgy, mint hajdanán. Hangja megkopott, sztársága bizonyos értelemben csökkent, magánélete pedig még mindig nem rázódott helyre. Ötödik férjével készül házasságra lépni, miközben a show keretein belül megküzd a vezetőséggel, a rajongókkal és az öregedéssel is.

A forgatókönyvet Tom Edge írta Peter Quilter színházi darabját adaptálva. Az eredeti, színpadi változat egyébként End of Rainbow címen fut, amely sokkal pontosabban írja le, mire is számíthat a néző.

A címszereplő Garlandot Renée Zellwegger alakítja, akiről a Chicago óta tudjuk, hogy bitang jó hangja van. Noha valószínűleg a dalok eredetiben maradnak meg vagy fele-fele alapon a színésznő ráénekel a meglévő dalokra. Zellweggert legutóbb az Itt és most című szintén zenés drámában láthattuk, illetve ő a főszereplője a Netflix What/If címen futó thriller sorozatának is.

Mellette találjuk még a filmben Jessie Buckley-t, Finn Wittrockot, Rufus Sewellt és Michael Gambont.

A Judy idén szeptemberben, illetve októberben kerül a világ egyes mozijaiba, hazai forgalmazásáról egyelőre nem tudni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya