Hírek

Meggyőző Judy Garlandnak tűnik Renée Zellwegger – Előzetes

Kijött a Judy első előzetese, és egyelőre elégedettek lehetünk Renée Zellwegger castingolásával.

Továbbra sem áll le Hollywood: a legnagyobb előadóművészeket bemutató életrajzi filmek sora újabb alkotással bővül. Ezúttal Judy Garland kerül terítékre, ráadásul nem is sztársága csúcspontján. De vajon a relatíve kezdő Rupert Goold rendező egy újabb Bohém rapszódiát vagy Rocketmant készít, vagy végre láthatunk valami teljesen újat, amiben mind a színészi játék, mind a rendezés a helyén van?

A legnagyobb hangemberek – Zenészek életrajzi filmjei

A film 30 évvel az Óz hihetetlen sikere után játszódik, amikor az énekesnő-színésznő egy öthetes koncertturnéra indul. 1968 Londonjában járunk, Garland pedig távolról sem tündököl úgy, mint hajdanán. Hangja megkopott, sztársága bizonyos értelemben csökkent, magánélete pedig még mindig nem rázódott helyre. Ötödik férjével készül házasságra lépni, miközben a show keretein belül megküzd a vezetőséggel, a rajongókkal és az öregedéssel is.

A forgatókönyvet Tom Edge írta Peter Quilter színházi darabját adaptálva. Az eredeti, színpadi változat egyébként End of Rainbow címen fut, amely sokkal pontosabban írja le, mire is számíthat a néző.

A címszereplő Garlandot Renée Zellwegger alakítja, akiről a Chicago óta tudjuk, hogy bitang jó hangja van. Noha valószínűleg a dalok eredetiben maradnak meg vagy fele-fele alapon a színésznő ráénekel a meglévő dalokra. Zellweggert legutóbb az Itt és most című szintén zenés drámában láthattuk, illetve ő a főszereplője a Netflix What/If címen futó thriller sorozatának is.

Mellette találjuk még a filmben Jessie Buckley-t, Finn Wittrockot, Rufus Sewellt és Michael Gambont.

A Judy idén szeptemberben, illetve októberben kerül a világ egyes mozijaiba, hazai forgalmazásáról egyelőre nem tudni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..