Hírek

Meghalt a Jóbarátok legendás zenéjének szerzője

Allee Willis

72 éves korában elhunyt Allee Willis, aki számos popsiker mellett a ’90-es évek meghatározó sorozata, a Jóbarátok ikonikus főcímdalát is szerezte.

Valószínűleg sokan sokszázszor hallgattuk végig a The Rembrandts I’ll Be There For You című dalát, mielőtt Rachel, Ross és a többiek mindennapjait kezdtük el nézni. A dal mögött álló alkotó, Allee Willis dalszerző 72 évesen halt meg pénteken szívinfarktusban – olvashattuk tegnap a New York Timesban.

Willis Detroitban nőtt fel, sosem tanult zenét. Gyerekként a híres amerikai lemezkiadó, a Motown Records stúdiója előtt a füvön ülve hallgatta a felvételeket, így tanulta el a legjobb fogásokat.

Elsősorban nem filmzeneszerző volt. Olyan népszerű dalokat írt, mint az Earth, Wind & Fire September vagy a Pet Shop Boys What Have I Done to Deserve This? című száma.

Talán az ő érdeme is, hogy a kultikus New York-i sorozat sikere töretlen. Idén ősszel mi is megünnepeltük a 25 éves Jóbarátokat, számba vettük kedvenc epizódjainkat és mellékszereplőinket is. Ráadásul idén felröppent a folytatás híre is.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya