Hírek

Meghalt a Jóbarátok legendás zenéjének szerzője

Allee Willis

72 éves korában elhunyt Allee Willis, aki számos popsiker mellett a ’90-es évek meghatározó sorozata, a Jóbarátok ikonikus főcímdalát is szerezte.

Valószínűleg sokan sokszázszor hallgattuk végig a The Rembrandts I’ll Be There For You című dalát, mielőtt Rachel, Ross és a többiek mindennapjait kezdtük el nézni. A dal mögött álló alkotó, Allee Willis dalszerző 72 évesen halt meg pénteken szívinfarktusban – olvashattuk tegnap a New York Timesban.

Willis Detroitban nőtt fel, sosem tanult zenét. Gyerekként a híres amerikai lemezkiadó, a Motown Records stúdiója előtt a füvön ülve hallgatta a felvételeket, így tanulta el a legjobb fogásokat.

Elsősorban nem filmzeneszerző volt. Olyan népszerű dalokat írt, mint az Earth, Wind & Fire September vagy a Pet Shop Boys What Have I Done to Deserve This? című száma.

Talán az ő érdeme is, hogy a kultikus New York-i sorozat sikere töretlen. Idén ősszel mi is megünnepeltük a 25 éves Jóbarátokat, számba vettük kedvenc epizódjainkat és mellékszereplőinket is. Ráadásul idén felröppent a folytatás híre is.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya