Hírek

Meghalt a Logan futásának rendezője, Michael Anderson

Michael Anderson 98 éves korában hunyt el – adta hírül a Variety

A brit rendező karrierje a ’40-es években kezdődött rendezőasszisztensként, a háború után azonban leszerződött az Associated British Picture Corporation nevű brit stúdióhoz, aminek öt filmet forgatott, immár rendezőként. Később felkérték a Shirley MacLaine és David Niven főszereplésével készült 80 nap alatt a föld körül direktorának, amellyel egy Golden Globe- és egy Oscar-díjra is jelölték Andersont legjobb rendező kategóriában. A film pedig a további hét Oscar-jelölésből ötöt aranyszoborra is váltott, így az 1957-es év legjobb filmjének díját is elnyerte.

Logan futása 1976-ban debütált a mozikban mint az év legdrágább alkotása. A sci-fi egy speciális Oscar-díjat kapott az innovatív effekthasználatért. A filmben többek között Farrah Fawcett, Michael York és Richard Jordan játszottak, operatőre pedig a magyar származású Ernest László volt.

A rendező 1999-ben forgatott utoljára, mégpedig a Pinokkió legújabb kalandjai című filmjét.

Andersont április 25-én, szerdán érte a halál vancouveri otthonában.

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com