Hírek

Meghalt Bill Paxton

Apollo 13

Tragikus hirtelenséggel, 61 éves korában hunyt el Bill Paxton, a Twister és számos James Cameron film sztárja – olvastuk a Variety.comon.

A szomorú hírt a család közleményéből tudta meg a világ. „Bill művészet iránti szenvedélyét mindenki érezte, aki csak ismerte őt, kedvessége és fáradhatatlansága tagadhatatlan volt”– jellemzik őt szerettei.

Paxton gyakran játszott katonákat és cowboyokat, és megannyi James Cameron filmben feltűnt: punk vezérként láttuk a Terminátorban, technikusként A bolygó neve: Halálban, piti autókereskedőként a True Lies – Két tűz közöttben és kincsvadászként a Titanicban.

Persze nem csak Cameronnal forgatott. Legemlékezetesebb alakítása talán mindig a Twister tornádóvadásza volt, de főszerepet játszott a Joe, az óriásgorilla, a Szimpla ügy és az Egy rossz lépés című filmekben is, és feltűnt az Apollo 13-ban és Tom Cruise oldalán a Holnap határa című szuperprodukcióban is.

A holnap határa

Nemcsak a nagyvásznon szerepelt, rendszeresen megfordult a tévésorozatokban is. Az HBO sorozatában, a Hármastársakban öt évig zsonglőrködött a feleségekkel. A 2012-es minisorozatban, A Hatfield-McCoy viszályban nyújtott alakításáért Emmy-jelölést kapott, halálakor pedig épp a CBS Kiképzését forgatta

 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.