Fókuszban Hírek

Meghalt Kenny Baker, R2D2 színésze

kenny_baker_r2d2Hosszú betegség után, 81 éves korában meghalt Kenny Baker, aki R2D2 robotjelmezét viselte a Star Wars-filmekben.

A 112 centiméter magas brit színész 1977-ben, az első Star Wars-filmmel lett híres, majd szerepelt az öt folytatásban is. Összesen több mint harminc filmben játszott, a nyolcvanas években olyan népszerű filmekben láthattuk, mint Az elefántember, az Időbanditák vagy a Flash Gordon. A Star Wars: Az ébredő erőben tanácsadóként működött közre.

Unokahúga, Abigail Shield a Guardian-nek azt mesélte, gyerekkorában azt jósolták, Baker nem fogja megérni a felnőttkort, mivel akkoriban nagyon rossz kilátásaik voltak a törpéknek. Ennek ellenére csodálatos élete volt. Felesége, a szintén törpe színésznő Eileen Baker 1993-ban halt meg. Két átlagos magasságú gyermekük született.

Baker csak az utóbbi években betegeskedett. Így a legújabb Star Wars-film premierjére már nem tudott elmenni Los Angelesbe, ám végül Manchesterben találkozhatott George Lucas-szal.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás. Újságíróként dolgozik több médiumnál. A Papírfény rovatot vezeti. [email protected]

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés