Hírek

Meghalt Marián Labuda, Az én kis falum színésze

A színész 73 éves volt, az utcán esett össze.

73 éves korában elhunyt Marián Labuda szlovák színész, akit a magyarok elsősorban Az én kis falum című filmből ismerhetnek. Ebben Bán Jánossal játszották a főszerepet.

A színész az utcán vesztette eszméletét, amikor az autójába akart beszállni. Egy járókelő sietett a segítségére, miközben a felesége a mentőket hívta. Megpróbálták újraéleszteni őt, de nem sikerült.

<3

Közzétette: Bán János – 2014. október 5.

Labuda 1944-ben született Hontnémetiben. A Szlovák Nemzeti Színház tagja volt, sok filmben és tévéjátékban szerepelt az Új Szó visszaemlékezése szerint. Az én kis falum mellett szerepelt például Szabó István Találkozás Vénusszal című filmjében, vagy Jirí Menzel legutóbbi rendezésében, az Őfelsége pincére voltam-ban.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás. Újságíróként dolgozik több médiumnál. A Papírfény rovatot vezeti. gyongyosililla@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..