Hírek

Meghalt Om Puri nemzetközi hírű indiai színész, A Kelet az Kelet és Az élet ízei szereplője

By Bollywood Hungama (IndiaFM) - www.bollywoodhungama.com, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7980575

By Bollywood Hungama (IndiaFM) - www.bollywoodhungama.com, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7980575Hatvanhat éves korában meghalt Om Puri vezető indiai színész, akit a magyar közönség egyebek között A Kelet az Kelet és Az élet ízei című vígjátékokból ismerhet.

Egyik családtagjának közlése szerint a színész halálát szívroham okozta péntek hajnalban, mumbai otthonában – írta a BBC News. A sokoldalú színész indiai és pakisztáni filmekben is szerepelt, a nemzetközi hírnevet pedig a brit és hollywoodi produkciók hozták meg számára. A brit filmiparhoz való hozzájárulásának elismeréseként 2004-ben tiszteletbeli Brit Birodalom Rendjének tisztje (OBE) címet kapott.

A magyar közönség egyebek között Az élet ízei című 2014-es filmből, a Richard Attenborough rendezte Gandhi című 1982-es filmből, valamint A Kelet az Kelet című 1999-es nagysikerű brit vígjátékból ismerheti, amelyben egy pakisztáni bevándorlót játszik, aki igyekszik alkalmazkodni az észak-angliai élethez. Puri játszott továbbá az Örömváros című 1992-es drámában, valamint a Kétkedő fundamentalista című 2012-es thrillerben is.

Egyike volt hazája nemzetközi szinten is nagy elismertségnek örvendő színészeinek, együtt játszott mások mellett Jack Nicholsonnal és Tom Hanksszel is.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com