Hírek

Meghalt Paul Sorvino, a Nagymenők gengszterfőnöke

Paul-Sorvino-Nagymenők

Paul Sorvino, aki szerepelt többek között Martin Scorsese Nagymenők című filmjében, 83 éves volt.

„Megszakad a szívünk” – mondta közleményben Dee Dee Sorvino, a színész felesége. „Soha nem lesz még egy Paul, ő volt életem szerelme és az egyik legnagyobb színész képernyőn és színpadon egyaránt.” Felesége mellett gyermekei Mira, Amanda és Michael, valamint 5 unokája gyászolja. Mira Sorvino szintén színész, ráadásul a Hatalmas Aphroditéért Oscart is kapott.

Paul Sorvino 1939. április 13-án született Brooklynban. Kezdetben dolgozott egy reklámügynökségnél, majd zenét és drámát tanult. 1964-ben debütált a Broadwayn a Bajour musicallel. Első filmszerepéig még hét évnek kellett eltelnie: Where’s Poppa? A fiatal Al Pacino mellett szerepelt a Pánik a Tű parkban című filmben. Sorvinot 1972-ben Tony-díjra jelölték a Bajnokcsapat Broadwayn bemutatott változatáért. A darabból 1982-ben film készült, Sorvino abban visszatért a szerepéhez.

A színész szerepelt Warren Beatty Vörösök című filmjében, majd Beatty még két további filmre is felkérte.

Sorvino legismertebb szerepét Martin Scorsese Nagymenők című filmjében alakította, ahol ő volt Paul Cicero.

Szintén 1991-ben szerepelt az Esküdt ellenségek című sorozatban. Sorvino szerepelt továbbá a Rocketeer, a Nixon, a Pénz beszél, A delfin napja, A szerencsejátékos és sok más filmben és tévésorozatban.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!