Hírek

Meghalt Peter Vaughan, a Trónok harca Aemon mestere

Peter VaughanMa reggel fél tizenegy körül, 93 éves korában halt meg családja körében a Trónok harca Aemon mestere, Peter Vaughan – olvastuk a Deadline.comon.

Peter Vaughan 1923-ban Peter Ohmként született az angliai Shropshire-ben. Karrierjét színházi színészként kezdte, majd a világháború után 1959-ben Alfred Hitchcock 39 lépcsőfokjában debütált a filmvásznon. Az áttörésre 1964-ig kellett várnia, amikor is főszerepet kapott Jim O’Connolly Smokescreen című filmjében.

Peter Vaughan, aki öt évadon keresztül játszotta Aemon mestert a Trónok harca című HBO sorozatban, a BBC szitkom sorozatában, a Porridge-ben Harry Groutot alakította.

A színész több mint hét évtizeden átívelő karrierje során számos színházi, filmes és tévés szerepet vállalt a legkülönfélébb stílusú művekben. Játszott Terry Gilliam Időbanditák című filmjében, a rendező kultikus Braziljában és Kazuo Ishiguro Napok romjai című filmjében is Anthony Hopkins és Emma Thompson oldalán.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com