Hírek

Megható nézni Colin Firth és Stanley Tucci szerelmét – Supernova előzetes

Érzékeny romantikus drámában szerepel ismét együtt Colin Firth és Stanley Tucci. A Supernova a szerelem erejéről mesél a demencia árnyékában; itt a megható első előzetes.

Újabb színészek léptek be a jövő évi Oscar-versenybe: Colin Firth és Stanley Tucci Supernova párosát már most élteti az a néhány kritikus, aki láthatta már a drámát. A melankolikusan romantikus alkotás most gyönyörű előzetest kapott.

A 2001-es Összeesküvést követően szerepel ismét együtt Firth és Tucci, akik egyébként az életben is évtizedek óta jó barátok. A film történetében

a két színész egy középkorú meleg párt alakít, akik körbeutazzák Anglia meseszép tájait.

És noha ez alapján egy szívet melengető road movie is lehetne a Supernova, hamar kiderül, hogy az utazást beárnyékolja Tucci karakterének betegsége. A férfi a demencia korai jeleit mutatja, ezért szeretné felidézni régi emlékeit és minél több újat is szerezni, amíg még vissza tud emlékezni rájuk.

A filmet Harry Macqueen írta és rendezte, akinek 2014-es Hinterland című alkotása után ez lesz mindössze a második rendezése. Elnézve azonban, hogy a debütálás is egy finom és hangulatos road movie volt, amelyben a szerelem és a brit tájak játszották a főszerepet, bizalommal fordulunk az új műhöz is.

Főleg ilyen szereposztással! Colin Firth és Stanley Tucci mellett, akiket önmagukban is simán elnéznénk több órán át szerepel még a filmben James Dreyfus, Ian Drysdale, Pippa Haywood és Sarah Woodward is. Az egyszerre meleg, egyszerre zord helyszínek gyönyörű fényképezéséről nem is beszélve.

A Supernova a napokban tartja a premierjét a San Sebastian Filmfesztiválon, hogy aztán Zürichben és Londonban is bemutassák. Noha egy egységes nemzetközi bemutató pontos dátumáról egyelőre nincsenek hírek, a film várhatóan 2021 elején érkezik a hazai mozinézők elé a Cirko jóvoltából. Lehet, hogy ezután újra kell gondolnunk Colin Firth 10 legjobb alakítását?

Frissítés: a cikket szeptember 24-én 1 órakor frissítettük a magyar bemutatóra vonatkozó új információval.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya