Hírek

Mégis 6 évados lesz a The Crown

A Netflix megváltozatta a The Crown sorsát: a korábban bejelentett 5. helyett mégis csak a 6. évaddal fejezik be II. Erzsébet királnyő történetének elmesélését – írja a Collider.

Noha eredetileg is 6 évadosra tervezték a történelmi dráma sorozatot, amely elsőként mesél ennyire részletesen a brit királyi család elmúlt közel 70 évéről, a Netflix bő fél éve bejelentette, hogy már az 5. évaddal véget ér az alkotás. Most azonban úgy tűnik, hogy szerencséje van a rajongóknak (beleértve minket is, hiszen idei toplistánkra is felfért a The Crown), a készítők ugyanis megváltoztatták a korábbi álláspontjukat.

Az Emmy-jelölések elé: Szerintünk ezek voltak 2019-2020 legjobb sorozatai

Erzsébet koronázásával indul a sorozat, amely aztán kor- és történelem hűen vezeti végig a nézőket a királyi család sosem látott történetein. Azon kívül, hogy igényes, izgalmas, informatív és jó ütemű az alkotás, a készítők a színészi gárda állandó cseréjével maradnak hitelesek a kor múlásához. A királynőt az első két évadban Claire Foy, míg a legutóbbi 3. és idén érkező 4. évadban Olivia Colman alakítja.

Amikor kreátor Peter Morgan bejelentette, hogy az 5. évaddal ér majd véget a sorozat, egyben az új királynő kiléte is kiderült: a befejező epizódokban Imelda Staunton (a Harry Potter-filmek Dolores Umbridge-e) bújik majd II. Erzsébet bőrébe. Akkor azzal az indokkal rövidült meg az eredetileg 6 évadosra tervezett mű, hogy a készítők semmiképpen sem szeretnék érinteni a jelen kor eseményeit, márpedig a sorozat nagyon gyorsan haladt szerintük.

Most mégis tervben van a 6. évad, de mi lesz akkor a korábbi ellenvetésekkel?

Nos, aki azt hiszi vagy reméli, hogy akkor most a The Crown bemutatja majd William és Kate vagy Harry és Meghan kapcsolatát, hogy nyíltan feldolgozza a Paradise Paper vagy az András herceg körüli pedofil botrányt, az csalódni fog.

Morgan ugyan azt nyilatkozta, hogy amint nekiültek az 5. évad megtárgyalásának, rájöttek, hogy kell majd a 6., hogy rendes és alapos befejezést kaphasson a sorozat, a jelenig így sem jutnak majd el a szálak. Megszokhattuk, hogy a sorozat sokszor éveket ugrott a történetben, hogy a legérdekesebb eseményeket mutassa be, az utolsó két évad viszont nem tesz majd így. Inkább még részletesebben dolgozza majd fel a szálakat.

A The Crown 4. évada még Olivia Colmannel érkezik valamikor idén, ugyanis a munkálatokat pont sikerült befejezni a koronavírus miatti leállítások előtt. Az 5. és 6. évad bemutatójáról azonban még nincsenek pontos információk.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya