Hírek

Mégis bemutatják Amerikában a The Huntot – íme az új előzetes!

A tavalyi amerikai lövöldözések miatt határozatlan időre dobozba tett The Hunt teljesen új reklámkampánnyal vág neki márciusi amerikai bemutatójának.

A The Hunt még tavaly nyáron, a Crawl előtt mutatkozott be szatirikus thrillerként, a horrormárkává vált Blumhouse új nagy dobásaként. Olyasminek tűnt, mint A megtisztulás éjszakája (The Purge), nem csoda, hogy a stúdió azonnal abban reménykedett, ez lesz az aranytojást tojó tyúkja.

Azonban a The Hunt a politika áldozata lett.

Mint emlékezetes, tavaly az Egyesült Államokban sajnálatos módon rendkívül sok lövöldözés zajlott, volt olyan nap, amikor két különböző államban történt halálos kimenetelű vérengzés. A Universal az események hatására először eltolta a bemutatót szeptember 27-re, majd később teljesen leállt a reklámkampánnyal. Ennek hátterében egy tweet állt, amelyben Donald Trump amerikai elnök a liberális és hollywoodi elitet rasszizmussal illette, és őket tette felelőssé a lövöldözésekért.

Fél évnek kellett eltelnie, hogy a kedélyek lecsillapodjanak. A viták azonban nem múltak el nyomtalanul. A kampányban most már kevésbé hangsúlyozzák a szatirikus vonalat, viszont teljesen beleálltak a filmet övező botrányba. „Az év legtöbbet emlegetett filmje, amit valójában még senki sem látott… még” – szól az új szlogen.

A The Hunt 12 idegenről szól, akik egy tisztáson térnek magukhoz. Nem emlékeznek rá, hogy elrabolták őket, és az sem tudják, hogy vadászni fognak rájuk – mégpedig épp a már emlegetett liberális elit. A filmet A hátrahagyottak direktora, Craig Zobel rendezte, a főszerepekben pedig Emma Roberts, Betty Gilpin és Hillary Swank látható. A tengerentúlon március 13-án mutatják be, a hazai premier egyelőre nem ismert.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya