Hírek

Mégis bemutatják Amerikában a The Huntot – íme az új előzetes!

A tavalyi amerikai lövöldözések miatt határozatlan időre dobozba tett The Hunt teljesen új reklámkampánnyal vág neki márciusi amerikai bemutatójának.

A The Hunt még tavaly nyáron, a Crawl előtt mutatkozott be szatirikus thrillerként, a horrormárkává vált Blumhouse új nagy dobásaként. Olyasminek tűnt, mint A megtisztulás éjszakája (The Purge), nem csoda, hogy a stúdió azonnal abban reménykedett, ez lesz az aranytojást tojó tyúkja.

Azonban a The Hunt a politika áldozata lett.

Mint emlékezetes, tavaly az Egyesült Államokban sajnálatos módon rendkívül sok lövöldözés zajlott, volt olyan nap, amikor két különböző államban történt halálos kimenetelű vérengzés. A Universal az események hatására először eltolta a bemutatót szeptember 27-re, majd később teljesen leállt a reklámkampánnyal. Ennek hátterében egy tweet állt, amelyben Donald Trump amerikai elnök a liberális és hollywoodi elitet rasszizmussal illette, és őket tette felelőssé a lövöldözésekért.

Fél évnek kellett eltelnie, hogy a kedélyek lecsillapodjanak. A viták azonban nem múltak el nyomtalanul. A kampányban most már kevésbé hangsúlyozzák a szatirikus vonalat, viszont teljesen beleálltak a filmet övező botrányba. „Az év legtöbbet emlegetett filmje, amit valójában még senki sem látott… még” – szól az új szlogen.

A The Hunt 12 idegenről szól, akik egy tisztáson térnek magukhoz. Nem emlékeznek rá, hogy elrabolták őket, és az sem tudják, hogy vadászni fognak rájuk – mégpedig épp a már emlegetett liberális elit. A filmet A hátrahagyottak direktora, Craig Zobel rendezte, a főszerepekben pedig Emma Roberts, Betty Gilpin és Hillary Swank látható. A tengerentúlon március 13-án mutatják be, a hazai premier egyelőre nem ismert.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..