Hírek

Mégiscsak lesz miért nézni a Halálos iramban 9-et?

Halálos iramban 8 (The Fate of the Furious)

A Halálos iramban 9. részéhez ért a mozitörténelem. Az alkotáshoz már meg is indult a forgatás, a főszerepet játszó Vin Diesel pedig egy rövidke videóval tudatta a világgal, hogy legnagyobb örömünkre mind Charlize Theron, mind Helen Mirren visszatér az akciófilm-franchise-hoz.

Kevés nagyobb rejtély van jelenleg Hollywoodban, mint az, hogy a Halálos iramban-filmek egészen a 9. részig eljutottak. Arról nem is beszélve, hogy előzményfilmként idén még megjelenik a Hobbs és Shaw is, amely Dwayne Johnson és Jason Statham duójára épül.

Halálos iramban még nem volt röhejesebb – Hobbs és Shaw előzetes

Ez azonban ha el is tolta kicsit a soron következő filmet, semmiképpen sem mozdította ki a medréből az eredeti franchise-ot, amely immáron megállíthatatlanul közeledik a 10-es számhoz. A tempóval együtt pedig úgy tűnik, egyes szereplők is megmaradtak: mind Charlize Theron kiberterrorista alakja, mind a Statham anyját játszó Helen Mirren visszatér a követező részben is. Hozzájuk csatlakozik még John Cena is, aki megannyi kisebb-nagyobb filmszerepben tűnt már fel a filmvásznon. Mindhárom alkotó szereplését Diesel jelentette be Instagramon a forgatásról.

A Halálos iramban 9-et az a Justin Lin rendezi, aki már 3 filmet is elhozott nekünk a szériából. Az alkotás forgatókönyvét Daniel Casey írja.

A film várhatóan 2020 májusában kerül a mozikba világszerte.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya