Hírek

Mégis James Gunn rendezi A galaxis őrzői 3-at

Hihetetlen fordulat a tavaly nyáron szappanoperába illő kirúgás után. Noha botrányosan távoznia kellett, mégis James Gunn lett a befutó A galaxis őrzői újabb részének rendezői székében.

Mint ismeretes, tavaly nyáron állították fel a készülő A Galaxis őrzői 3 rendezői székéből James Gunnt. Az első két részt is jegyző, azzal nagy sikereket elérő direktor korábbi, vállalhatatlan Twitter bejegyzéseit szedte elő politikai okokból egy újságíró, amiért azonnal eltávolították. Annak idején a film alkotói sem tudták rávenni a stúdiót döntésének megváltoztatására, és hosszú agóniában folytatódott a projekt. A már elkészült forgatókönyv mindenesetre továbbra is az ő neve alatt futott.

Ebbe a közegbe érkezett a Deadline információja, ami arról szól, hogy

mégis visszaáll az eredeti rend, és James Gunn visszaülhet a rendezői székbe.

Ezek szerint Alan Horn, a Walt Disney Studios elnöke az elmúlt hónapokban többször is találkozott a rendezővel, ezután hozták nyilvánosságra a döntést. Mindemellett néhány hete a CinemaBlend faggatta Kevin Feige-et, a Marvel Studios vezetőjét Gunnról, de erről a kérdésről természetesen akkor még nem nyilatkozott.

Menet közben Gunnt felkérték a rivális DC Öngyilkos osztag projektjének folytatására, aminek jelenlegi céldátuma 2021 nyár. A galaxis őrzői 3-ra tehát, amit legutóbb eleve szintén 2021 tavaszára terveztek, még legalább 2022-ig várni kell.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu