Hírek

Mégis jöhet a Hannibal 4. évada?

Rajongók tömegét érte váratlanul két éve az NBC döntése, miszerint nem kérnek többet a Hannibal című gyönyörű és brutális sorozatból. A remény azonban visszatérni látszik. Lehet, hogy mégis jöhet a 4. évad?

A Deadline szúrta ki Martha De Laurentiis fotóját a Twitteren, amint Bryan Fullerrel és egy Hannibal Lecter babával nagyban vigyorognak. Még ha nem is bombabiztos jel, de jó kiindulás, hogy a sorozat executive producere és a készítője ilyen képekkel jön elő.

A sorozat egyébként mind szakmai, mind nézői körökben komoly elismerést vívott ki magának, ám bármennyire is imádták a Hannibal-t a rajongók, a nézettségi adatai egyszerűen nem voltak megfelelőek az NBC-nek. 2015-ben, a sorozat 3. évadakor eldöntötték: nem kérnek többet Fuller varázslatosan egyedi látványvilágából és a különleges történetvezetésből.

Az akkori megállapodások szerint az évadzáró részt követően két évig nem lehetett beszélni egy esetleges folytatásról. A két év azonban letelt, így ha nem is azonnal, de szépen lassan összeülhet megint a csapat, hogy egy esetleges 4. évadról tárgyaljanak. Az mindenképpen kecsegtető, hogy egyáltalán szó van a folytatásról.

Fuller egyébként az American Gods-on dolgozott a Hannibal-t követően, most pedig a Star Trek: Discovery címen futó sorozatot készíti éppen. A nyomozót alakító Hugh Dancy a The Path című sorozatban szerepelt legutóbb, míg a Hannibal-t megformáló Mads Mikkelsent a Zsivány Egyesben láthattuk utoljára. Arctic című filmje az utó-, míg a Chaos Walking az előmunkálatoknál tart. Azaz ha minden jól alakul, idejük nagyjából lenne is a 4. évadra. Mi reménykedünk!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.