Hírek

Mégis lesz ismét Nintendo film?

Nintendo Bár lassan 22 éve, az első és utolsó Nintendo film bukása óta kategorikusan elutasítja a cég a figurák vászonra vivését, most megtörni látszik a jég – írja a collider.com.

A Nintendo első – és eddigi egyetlen élőszereplős filmje, a Super Mario Bros. 1993-ban hatalmas bukás volt, csalódás a szakmának és a közönségnek is. Nem csoda hát, hogy a cég azóta sem próbálkozott újabb kísérlettel, sőt, saját karaktereiket kifejezetten védik, többször is megfontolva, milyen produkcióba vagy játékba engedik azokat megjeleníteni.

Mindennek lehet, hogy most mégis vége szakad. Egy közelmúltban készített interjúban Shigeru Miyamoto, aki gyakorlatilag a Nintendo szoftertervezésének és fejlesztésének a feje szerint ismét terítéken van a téma, ezúttal pedig hajlanak egy újabb filmváltozat elkészítésére.

Jelentkező nyilván lenne, ahogy Miyamoto állítása alapján volt is az elmúlt években, eddig azonban túlságosan távolinak gondolta a cég a videojátékok és a filmek világát. Habár ő is belátja, a két médium sokban hasonlít egymásra, számára mindig is különlegesen fontos eltérés volt a nézői bevonódásban. Az előbbinél egyértelműen aktív, míg utóbbinál inkább passzív szerepet kap a szemlélő. Nos, úgy tűnik ezek az akadályok kezdenek elhalványulni az ő szemében is.

Az ötlet, hogy minél jobban kielégítsék a változó igényeket, ezáltal jobban nyissanak a filmes világ felé nem új keletű. A Nintendo elnöke, Satoru Iwata nyitni szeretne a digitális világ egyik vezető eszközei, az okostelefonok irányába is. A cég néhány hónapja még a Universal Parks-szal is szerződést kötött, hogy az felhasználhassa a Nintendo-ra oly jellemző képi világot. Ami pedig a filmes enyhülést illeti, ezen a téren is tett már engedményt a cég. 2012-ben a Wreck-It-Ralph és most, 2015-ben a Pixels című filmben láthattunk két Nintendo karaktert cameozni.

Az esélye tehát egyre inkább fennáll annak, hogy valamikor a nem is annyira távoli jövőben újabb Nintendo filmet láthatunk.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..