Hírek

Mégis szerepelhet Carrie Fisher a Star Wars 9-ben

A tavaly december 27-én elhunyt Carrie Fisher, mindenki Leia hercegnője egy jó ideje tartó huzavonát követően mégis filmvászonra kerülhet a Star Wars 9. filmjében is. Bár a színésznő halálát követő pletykáktól eltérően nem digitalizált változatban – írja a Collider.

Carrie Fisher tagadhatatlanul Leia hercegnőként írta be magát a filmtörténetbe és rabolta el megannyi Star Wars rajongó szívét. 2015-ben, amikor a franchise-t feltámasztották, a színésznő is ismét visszatért az univerzumba. A Star Wars – Az ébredő erő hatalmas közönségsikert hozott (bár sokan nem találták eléggé eredetinek), az idősödő Leia pedig generálisként kapott szerepet a történésekben.

A tavalyi Star Wars film amolyan tömjük-ki-a-lyukakat filozófiával a Halálcsillag tervrajzának ellopását mutatta be, az utolsó kockákon pedig ismét Leia hercegnőt láthattuk, igaz, digitalizált változatban. Az idén érkező Star Wars – Az utolsó jedik viszont ismét ott veszi fel a fonalat, ahol 2015-ös társa elhagyta. Fisher hirtelen jött és megrázó szívrohama azonban csak a 9. filmet hagyta Leia nélkül, mivel a decemberben mozikba kerülő alkotás vele forgatott jeleneteit már korábban felvették.

A színésznő halálát követően hamar pletykák árasztották el az internetet, miszerint a készítők nem kívánják kihagyni Leia karakterét a 9. filmből sem, így a 2016-oshoz hasonlóan digitalizálva tartanák meg a hercegnőből lett generálist. A Lucas Film azonban kategorikusan cáfolt minden ilyen tervet és mind a színésznőre, mind a családra és minden mozinézőre való tisztelettel kijelentették, hogy nem nyúlnak ilyen eszközökhöz.

A legújabb információk szerint azonban nem is kell. A család beleegyezésével a készítők az idei film kivágott és nem felhasznált jeleneteit fogják beépíteni a 9. alkotásba, így Carrie Fisher önnön valójában szerepelhet a filmben. A színésznő testvére és lánya úgy gondolták, hogy igen is helye van Leiának a történetben, hiszen nélküle nem is lenne kerek a Star Wars univerzum. Kérdés persze, hogy a későbbiekben lesz-e a megoldás a karakter megjelenítésére, vagy újabb fontos szereplőt veszít el a történet.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya