Hírek

Megjelent a kisfilmes magazin, a World of Shorts berlini száma

daazo_comA Daazo kisfilmes honlap gondozásában megjelenő World of Shorts magazin legújabb számában a Berlinaléra fókuszál. A filmfesztiválon nyomtatott formában is elérhető, különleges illusztrációkkal teli kiadvány a fesztivál rövidfilmes programjának bemutatásán kívül elsősorban a képzés és a felkészülés fontosságára hívja fel a filmkészítők figyelmét.

A World of Shorts (WOSH) kisfilmes magazin a magyar alapítású Daazo blogjából nőtte ki magát 2012-ben: az angol nyelvű kiadványt A-kategóriás fesztiválok rövidfilmes helyszínein terjesztik. 2014. februárjában jelenik meg a WOSH legújabb, Berlinaléra fókuszáló száma: a magazin a Berlini Filmfesztivál rövidfilmes programjai (Berlinale Shorts, Talent Campus) mellett elsősorban a képzés és felkészülés fontosságát hangsúlyozza a filmkészítés folyamatában.

A Daazo újra meghirdette a pitchelés új műfaját bemutató kezdeményezését: a PITCH PAGE projekt keretében még készülő rövidfilmes projektek számára biztosítottak megjelenést a magazinban. A felhívásra érkezett legjobb hét Pitch Page a magazinban is megjelenik nyomtatásban.

Ahogy a korábbi években, továbbra is a kreativitás és az alkotó erő áll a 80 oldalas magazin középpontjában: így nem maradhatott ki a méltán népszerű Mapping Your Mind rovat sem, amelyben a Berlinale Shorts alkotói egy-egy érdekes, hátborzongató vagy éppen lenyűgöző rajzzal vallottak a filmjükhöz fűződő viszonyukról. A versenyprogramba beválogatott magyar rendezővel, Bucsi Rékával is olvasható interjú.

A Berlinale Shorts kurátora, Maike Mia Höhne is megosztja gondolatait az idei szelekcióról, áttekintik a Talent Campus megújulását és interjút olvashatunk a sokat méltatott Ezerízű szerelem című indiai film rendezőjével is, aki a Berlinale Talent Campus résztvevőjeként kezdte el a film elkészítését. A filmes tanulmányok, workshopok és tanfolyamok is nagy teret kapnak a magazinban: Fülöp József, a MOME tanszékvezetője ír az animációs képzés változásairól, megismerhetjük a Tamperei Filmfesztivállal párhuzamosan futó forgatókönyvíró workshop működését, valamint különböző filmes képzések működésébe is betekintést nyerhetünk.

A magazint nyomtatott formában a Berlinale Talent Campus helyszínein és a Berlinale Shorts vetítésein lehet megtalálni.

A magazin online elérhetősége: http://issuu.com/daazo/docs/berlin2014

A Daazo.com-ról

A Daazo.com többezer kortárs kisfilm mellett klasszikus, máshol fel nem lelhető műveket is bemutat, ugyanakkor egy nyitott felület, amelyhez immár okostelefon és okostévé alkalmazás is társul – az oldalra bárki feltöltheti saját rövidfilmjét. A rendszeres online filmpremierek mellett filmversenyek, rövidfilmes hírek, pályázati lehetőségek is szolgálják a filmszerető közönséget. A Daazo.com kiadásában a World of Shorts magazin évi négy alkalommal jelenik meg: a Berlini Filmfesztivál, a Cannes-i Filmfesztivál, a Szarajevói Filmfesztivál, valamint a Visegrad Shorts on Tour apropóján. A magazin korábbi, online kiadásait itt lehet elolvasni: http://issuu.com/daazo

Daazo

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!