Hírek

Megjelent a rövidfilmes magazin, a World of Shorts berlini száma

daazo_comA Daazo kisfilmes honlap gondozásában megjelenő World of Shorts magazin legújabb számában a Berlini Filmfesztiválra fókuszál. A filmfesztiválon nyomtatott formában is elérhető, különleges illusztrációkkal teli kiadvány a szemle rövidfilmes programjának bemutatásán kívül elsősorban a kisfilmek cselekményvezetésével és történetszerkesztésével foglalkozik, valamint átfogó fesztiválkörképet is kínál.

A World of Shorts (WOSH) kisfilmes magazint a magyar alapítású Daazo készíti: a nyomtatásban is megjelenő angol nyelvű kiadványt A-kategóriás fesztiválokon terjesztik. A WOSH legújabb, a Berlinaléra fókuszáló száma most jelenik meg: a magazin a Berlini Filmfesztivál rövidfilmes programjai (Berlinale Shorts, Berlinale Talents) mellett elsősorban a sikeres történetvezetéshez és történetszerkesztéshez ad tanácsokat a filmkészítőknek.

Ahogy a korábbi években, továbbra is a kreativitás és az alkotó erő áll a 80 oldalas magazin középpontjában: így nem maradhatott ki a méltán népszerű “Mapping Your Mind” rovat sem, amelyben a Berlinale Shorts (a fesztivál rövidfilmes versenyprogramja) válogatásában vetített rövidfilmek alkotói vallanak a filmjükhöz fűződő viszonyukról egy-egy érdekes, hátborzongató vagy éppen lenyűgöző rajzzal.

A Berlinale mellett a magazin központi témája a rövidfilmek cselekményvezetése és a történetszerkesztés. Európai filmes szakemberek – pl. a sokszor díjazott finn filmkészítő, Joonas Makkonen, a Torino Film Lab tanára, Anita Voorham, vagy az interfilm Berlin kurátora, Nele Fritzsche – osztják meg tapasztalataikat a témában. Olyan filmfesztiválokról is szó esik (pl. a Zubroffka vagy a Drezdai Rövidfilmfesztivál), amelyek – bár nem világhíresek – hatalmas lehetőséget rejtenek a fiatal filmesek számára.

A magazint nyomtatott formában a Berlini Filmfesztivál helyszínein lehet megtalálni, de online is olvasható.

 

Daazo

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com