Hírek

Megjöttek James Bond női kihívói? – The 355 előzetes

Komoly sztárgárdával tervezi végleg megtörni a kémfilmek férfiuralmát a The 355. Az első előzetes alapján pedig Jessica Chastain, Lupita Nyong’o, Penélope Cruz, Diane Kruger és Fan Bingbing csapata komolyan is veszi az új franchise építését.

Mit kapunk, ha keverjük a James Bondot és a Charlie angyalait? Hát a The 355 című kémfilmet, amelyben egy kis csapat profi ügynöknő menti meg a világot a III. világháborútól. Sztárparádé, fegyverek, autók és ruhák: itt a film első előzetese.

Jessica Chastaintől jött az ötlet, hogy kéne egy új erős női karaktereket felvonultató franchise, ami a Mission Impossible, a James Bond és a Jason Bourne filmekkel venné fel a versenyt.

Az elképzelésből aztán a Universal révén lett megvalósítás: a The 355 egy csapat női kémről szól, akik különböző nemzetek titkosszolgálatainál dolgoznak. Most azonban egy közös ellenség révén össze kell állniuk, ha meg akarják előzni a következő világháborút. Noha maga a történet ezzel nem ígér sok újat, korai lenne leírni az alkotást.

Ha valamire, akkor a szereplőgárdára nem sok szavunk lehet: Jessica Chastaint bízzák meg azzal, hogy összerakjon egy profi csapatot a titkos küldetéshez. Lupita Nyong’o, Penélope Cruz és Diane Kruger mellett Fan Bingbing is részese lesz ennek a gárdának, de mellettük szerepel még a filmben Sebastian Stan, Edgar Ramírez és Jason Wong is. Egy ideig Marion Cottilard is a szereplők között volt, de ő végül kilépett a projektből.

A filmet Simon Kinberg rendezte, aki a forgatókönyv írásába is beszállt Theresa Rebeck oldalán. A The 355 ötlete a 2018-as cannes-i piacon kapott zöld utat, a helyszíni forgatások pedig már tavaly lezajlottak. Olyan városokba invitál majd minket a nagy iramú film, mint Párizs, London vagy Marokkó.

A The 355 bemutatóját egyelőre 2021. január közepére tervezik, de a mostani helyzetben elhamarkodott lenne biztosra is venni ezt a premierdátumot. Főleg, hogy a filmek csúszása csak további eltolásokat eredményez, hiszen gyakorlatilag egymás alól húzzák ki a dátumokat az alkotások. Lévén pedig, hogy a Universal tényleg egy több filmes franchise kiépítésén dolgozik, biztos, hogy jól megfontolt döntések során jut csak majd el hozzánk a film.

Nem ez az alkotás azonban az egyetlen, amely megpróbál méltó kihívóként a James Bond szintjére emelkedni.

A Netflix – ki más – szintén megteremti a maga arany tojást tojó kémtyúkját: ők Ryan Gosling főszereplésével és az eddigi legnagyobb büdzsével készítenek filmet, amelyet ráadásul a Russo-testvérek rendeznek majd. A terv itt is ugyanaz: ha sikeres a mű, ráhúznának egy egész franchise-ot.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com