Hírek

Megkapó látványvilággal jön a The Willoughbys

Utáltad már annyira a szüleidet, hogy inkább egy haláli túrára küldted őket, csak ne kelljen velük élned? A Willoughby gyerekek épp ebben a helyzetben vannak. A szülőktől való megszabadulás azonban csak az első lépése egy tanulságos kalandnak, amelyet az elismert regényíró, Lois Lowry a The Willoughbys című könyvéből adaptált a Netflix.

Köztudott, hogy egy család sem tökéletes, a „papa, mama, gyerekek, csupa szív, szeretet” sem működik mindenhol. A Willoughby családban a szülők majd’ szétcsattannak a sok szeretettől – egymás iránt, ugyanis a gyerekeikre ebből semmi nem jut. A lurkók kieszelnek egy tervet, amellyel önző szüleiket eltávolítják az életükből, mert úgy érzik, árván jobb nekik. Aztán persze jönnek a nem várt bonyodalmak, egy kedves pesztra, a gyámhivatal, no meg az utazás, amely révén mindenki megtanulja, mit is jelent igazán a család. Erről szól a The Willoughbys.

A Netflix tavaly télen a Klaus – A karácsony titkos történetével bizonyította, hogy a mesékhez is ért, és a The Willoughbys valószínűleg újabb bizonyíték lesz. Az előzetes megkapó látványt prezentál. Az animációhoz (a Pókember: Irány a Pókverzumhoz hasonlóan) szabálytalan képkockasebességet használtak, a karikatúraszerűen eltúlzott figuráknak pedig mintha fonálból lenne a haja. Emellé jön egy várhatóan mulatságos, de tanulságos történet, amelyet Lois Lowry 2008-as, azonos című regényéből adaptáltak.

Lowrynak nem ez az első útja a vászonra: 2014-ben Phillip Noyce készített filmet Az emlékek őre alapján. A The Willoughbyst Kris Pearn és Cory Evans rendezi, akik ugyan nem rendelkeznek direktori renoméval (előbbi csupán a Derült égből fasírt második részét rendezte eddig), de számos animációs film animátoraként dolgoztak. A szereplőket olyan színészek szólaltatják meg, mint Will Forte, Alessia Cara, Ricky Gervais, Maya Rudolph és Terry Crews.

A The Willoughbys április 22-től lesz elérhető a Netflix kínálatában.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés