Hírek

Megkésett kárpótlás: filmként folytatódik a Deadwood

Mozifilm zárná le a derékba tört Deadwood történetét, a forgatás jövő ősszel kezdődhet.

A Deadwood vitathatatlanul az HBO egyik legjobb sorozata volt, így joggal borultak ki a rajongók, amikor a harmadik évad után, 2006-ban a csatorna elkaszálta a műsort. Az azóta eltelt több mint tíz évben érlelődött a mozis folytatás és lezárás gondolata, tavaly áprilisban a főszereplő Ian McShane már azt mondta, a showrunner David Milch megírta a forgatókönyvet, amire viszont az HBO továbbra sem bólintott rá.

Ennek ellenére a Deadline úgy tudja, a filmes folytatás forgatása 2018 őszén elkezdődik. A sorozat korábbi szereplői, tehát McShane mellett Timothy Olyphant, John Hawkes, Milly Parker és Brad Dourif jelenlétére mind számítanak.

De miről fog szólni a Deadwood-film?

A film története kapcsán régóta sejteni vélik, hogy a város leégését (amely 1879. szeptember 26-án valóban megtörtént, 300 épületet elpusztítva), illetve a szalon vezetője, Al Swearengern (McShane) menekülését állítja középpontba, megfelelő lezárást adva a sorozatnak. A legnagyobb kérdésnek most az tűnik, hogyan fér bele David Milch idejébe a Deadwood, hiszen jelenleg a True Detective harmadik évadán dolgozik.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com